Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

16 oct. 2018

Cum Faci sau Modifici o Partitie in Windows?

Am mai vorbit pe acest blog şi nu numai, despre metode de a modifica dimensiunea unei partiţii chiar şi după ce Windows-ul a fost instalat, Nu de puţine ori se întâmplă ca la instalare sistemului de operare Windows să nu facem atâtea partiţii câte ne dorim, fie facem prea multe cu dimensiuni mici, fie facem prea puţine de dimensiuni mare, dar mai sunt şi cazuri în care la instalarea Windows-ului se creează o singură partiţie, lucru care nu este indicat din diferite motive:
1. O partiţie prea mare pe care este instalat Windows-ul face ca acesta să ruleze mult mai greu
2. Dacă aveţi o singură partiţie în cazul unei probleme cu sistemul de operare vă trebuii să faceţi o reinstalare şi având o singură partiţie veţi pierde toate datele.
  De aceea este indicat să se facă mai multe partiţii, una în care să se instaleze sistemul de operare aplicaţiile jocurile... şi o altă partiţie, sau două în funcţie de dimensiunea hard-ului în care să se se păstreze anumite date personale.
  Aşa cum am spus dacă aceste partiţii nu s-au creat la instalarea sistemului de operare se pot crea şi mai târziu fără pierderea datelor cu ajutorul unor aplicaţii ca cea pe care o voi prezenta astăzi. Una dintre cele mai cunoscute şi uşor de folosit aplicaţii pentru creat, redimensionat, şters... partiţii este.
  MiniTool Partition Wizard o aplicaţie cu ajutorul căreia puteţi face mai multe operaţiuni, puteţi crea şi şterge partiţii, le puteţi redimensiona, sau schimbă denumirea, le puteţi transforma din partiţi logice în partiţi primare şi alte operaţiuni pe care le descriu în clipul de mai jos pe care vă invit să îl urmăriţi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!