Mulţi dintre bloggeri s-au îndreptat spre platformele video gen YouTube, considerând că acolo au o arie de exprimare mult mai mare şi au mai multe şanse să se facă auziţi. Trecând de la scris la crearea de conţinut video. Odată cu crearea unui content mai mult sau mai puţin definit, s-a vrut o apropriere şi mai mare între creatorul de conţinut şi utilizator şi aşa au apărut evenimentele live.
Pentru a putea comunica Live cu abonaţii uneori ai nevoie de anumite aplicaţii şi una dintre cele mai cunoscute aplicaţii care îţi poate fii de folos este Open Broadcaster Software sau OBS pe scurt, acesta aplicatie vine în două versiuni Clasic şi Studio.
Astăzi voi vorbi de OBS Clasic care este recomandat pentru cei care deţin sisteme mai puţin performante. Trebuie însă ştiut că această aplicaţie fie ea în orice variantă Clasică sau Studio consumă destul de multe resurse, de aceea celor care nu îndeplinesc minimul de cerinţe la instalare le vor fi afişate tot felul de erori, ba că placa video nu suportă aplicaţia, ba că procesorul nu îndeplineşte minimul de cerinţe.
Trebuie să ţineţi cont că în crearea unui flux live are loc transmisie video ce necesită multă putere de ecodare din partea procesorului şi de asemenea pentru o calitate bună a transmisiei aveţi nevoie de o viteză de uploade a internetului destul de bună, Ţinând cont de toate aceste aspecte trebuie să fiţi foarte atenţi la setările ce trebuiesc făcute.
Aveţi mai jos un clip în care explic cu lux de amănunte factori pe care trebuie să îi luaţi în calcul şi de care trebuie să ţineţi cont pentru ca rezultatul să fie cel scontat. O transmisie live de calitate şi fără întreruperi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!