Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

21 aug. 2015

Cum Repari, Cum Recuperezi date, daca Windows-ul nu Booteaza

De multe ori se întâmplă ca din neatenţie (anumite setări în regiştri şi altele), sau din pură întâmplare, virusare, instalare necorespunzătoare de aplicaţii, sau drivere, rularea unor aplicaţii de optimizare, Windows-ul nostru să nu mai vrea să booteze (pornească) şi atunci ne punem să reinstalăm Windows-ul, pierzând toate setările aplicaţiile driverele şi altele printre care timp şi poate date care erau salvate pe partiţia C...
  De multe ori din diferite motive Windows-ul nu mai vrea să booteze şi din acest motiv suntem nevoiţi să reinstalăm sistemul de operare, pierzând prin formatarea partiţiei C toate informaţiile pe care le aveam salvate pe Desktop, sau in Documents, Downloads, etc. Pentru a evita toate aceste probleme ar fii bine să creăm un backup al sistemului de operare vizionaţi acest Clip ,,Cum sa nu mai reinstalezi Windows ul niciodata''. 
  În cazul în care nu aţi făcut acest Back-ul (vă recomand la următoarea reinstalare, în momentul în care aveţi Windows-ul aşa cum vi-l doriţi, să faceţi acest back-up), dacă insă nu aveţi un punct de restore la care să reveniţi prin apăsarea unei simple taste, mai aveţi o şansă să recuperaţi datele şi poate să restabiliţi Windows-ul care acum vă face figuri. Pentru a putea face acest lucru aveţi nevoie de un Live Cd pe Nume Hiren's Boot.
 După ce aţi descărcat imaginea Iso a acestui Live Cd va trebui să o ardeţi pe un Cd/Dvd, sau să creaţi un Stick bootabil (dacă nu ştiţi cum să faceţi acest lucru găsiţi pe acest blog articole cu video despre cum să creezi un cd bootabil, sau cum se face un stick bootabil). 
  •  După ce aţi pus imaginea iso pe suportul dorit (Stick sau cd/dvd), va trebui să bootaţi după acesta - intraţi în bios şi alegeţi să se facă bootarea după cd/dvd, sau stick (în funcţie de ce aveţi).
  •  După bootare se va lansa un meniu de unde aveţi posibilitatea de a boota de pe un Mini Windows (independent de sistemul dvs de operare), 
  •  Odată intraţi în sistemul dvs (pc, laptop) veţi avea la dispoziţie numeroase soluţii prin care puteţi încerca refacerea Windows-ului care acum nu mai booteaza, (refacerea managerului de boot, devirusare, reparare, curăţare).
  •  De asemenea aveţi posibilitatea de a salva informaţiile salvate pe partiţia C fie prin mutarea acestora pe o altă partiţie fie prin salvarea acestora pe stick, pe Cd/Dvd, sau Hard Extern.
  Aveţi mai jos un Clip în care o să vedeţi cum anume se comportă acest Live Cd care vă poate scuti de multe bătăi de cap.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!