Am tot fost întrebat cum afli ce placă de bază am, ce placă video am, ce procesor sau ce varianta de ram, de multe ori cei care întreabă acest lucru sunt îndrumaţi să citească manualul tehnic al sistemului (mai dificil, dacă ai cumpărat sistemul SH, sau ai o configuraţie facuta), alt sfat este să deschidă carcasa şi să citească caracteristicile afişate pe acestea (date scrise pe abţibilduri lipite de componentă care ne interesează). Vin şi vă spun că sunt mai multe soluţii de a afla ce componente are calculatorul tău.
O să încep cu cea mai simplă (deşi toate sunt simple)
Metoda 1
Mergi în Start - Run - în căsuţă scrie dxdiag - Ok (Enter). În fereastra apărută aveţi toate informaţiile necesare grupate în meniuri
- System
- Display
- Sound 1...
Metoda 2
- Instalaţi aplicaţia Run - Next - Next - Finish
CPU-Z este un program foarte bun pentru a vedea caracteristicele procesorului, plăcii de bază, a plăci video şi a memorie. Programul este foarte uşor de instalat şi de folosit, nu consumă multe resurse.
După instalare rulaţi aplicaţia şi vi se va deschide o fereastră care de asemenea conţine toate informaţiile necesare (de data asta mult mai detaliate şi mai exacte).
Navigaţi în meniurile acestei ferestre şi veţi găsi ce vă interesează, această aplicaţie vă spune ce aveţi ascuns în carcasa calculatorului.
- CPU - Oferă informaţii detaliate despre procesor
- Caches - oferă informaţii despre memoria cache (32, sau 64 bit)
- Mainboard - oferă informaţii despre placa de bază
- Memory - Cantitatea, tipul de memorie Ram, frecvenţă şi altele
- Graphics informaţii despre placa video
Metoda 3
Folosiţi SSD-Z aplicaţia care vă oferă mai multe informaţii despre componente şi starea acestora.
La fel ca şi CPU-Z (CPUID), SSD-Z oferă toate informaţiile grupate în tab-uri.
- Device - Afişează modelul dispozitivului de stocare, HDD firmware-ul instalat, controller-ul, tehnologia și tipul celulelor, memoria NAND, data fabricării, durata de viaţă, capabilitățile, interfața, standardul AŢĂ, temperatura, numărul total de porniri și cantitatea totală de date scrise.
- S.M.A.R.T. ne pune la dispoziție toate datele colectate de tehnologia de analiză și rapoarte prin auto-monitorizare, ajutându-ne să prevenim, identificăm și evităm probleme ale dispozitivului de stocare ce ar putea duce la coruperea datelor aflate pe acesta sau mai rău, la pierderea lor.
- Partitions - Numărul de partiţi, mărimea lor,
- Benchmark include instrumentul de testare a dispozitivului, instrument care ne oferă posibilitatea de a cunoaște competențele Hard Disk-urilor, SSD-urilor sau stick-urilor USB analizate, dar și rata de transfer și timpul de acces
După cum vedeţi acesta este un program nu atât de informaţii cât de testare şi diagnosticare.
Metoda 4
Folosiţi bine cunoscutele aplicaţii AIDA64, sau Speccy, acestea oferă toate informaţiile de care aveţi nevoie. Puteţi citi acest articol ,,Componentele Calculatorului Meu''
Recomand aceste aplicaţii celor care doresc să îşi achiziţioneze un sistem la mâna a doua (SH) şi vor să afle ce caracteristici are, sau vor să îl şi testeze, bineînţeles că pentru teste de stres (rulare la valori maxime) există alte aplicaţii despre care poate o să scriu într-un viitor apropriat, dacă sunteţi interesaţi.
VbritumFgrammu Jennifer White https://wakelet.com/wake/vFbXZBFCELDpt2WpvQw68
RăspundețiȘtergereesofesat
AtiseXsubs-ge Brent Esq Camtasia Studio
RăspundețiȘtergereESET NOD32 Smart Security
ScreenHunter Pro
unomontu