Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

9 oct. 2014

Dezinstaleaza AutoPlay pentru ati proteja calculatorul de virusi

  Am scris zilele trecute un articol plecat de la o întrebare ..de ce când vreau să formatez stik-ul ... îmi spune că e protejat?. Stick-l are de regulă o protecţie la scriere "write-protection", pentra a impidica scrierea (fără voie), în felul acesta oferind o protecţie inpotriva viruşilor. Pentru a ştii cum puteţi înlătura această protecţie pentru a putea scrie, copia, șterge, formata, tastați în căsuţa de căutare cuvântul ,,Stick" şi veţi găsi mai multe articole. Presupunând că introduceţi în portul usb un Stick virusat, acesta va infecta întreg sistemul...
Cum prevenim virusarea unui Stick USB, Memory Card ?  
  Aşa cum v-am spus Stick-urile vin cu o protecţie la scriere (fie scrisă în memoria acestuia, fie printr-un buton ataşat pe corpul stick-ului de blocare-deblocare). Odată înlăturată această protecţie pentru a putea face diferite acţiuni memoria stick devine vulnerabilă.
 Cum protejăm Sistemul de Stick-uri, sau Memory Card-uri virusate?
  În momentul în care introducem în portul USB un Stick acesta deschide automat fereastra de accesare (Open). Tocmai acest lucru nu ar trebui să se întâmple întrucât dacă dispozitivul USB este virusat, ne introduce toţi viruşi (AutoRun) în sistem.
Cum oprim Autoplay pentru a ne proteja?
Metoda 1 - Manual
  Intrati in Sart - Run - aici scrieti gpedit.msc - Enter - mergeti la Computer Configuration (săgeata 1) - Administrative Templates (săgeata 2) - Windows Components (săgeata 3) - AutoPlay Policies (săgeata 4) - Click dreapta pe Turn of Autoplay (săgeata 5) - Edit (săgeata 6) - Bifati casuta Enable (săgeata 7) - Apply (săgeata 8) - OK  (săgeata 9)
protejare antivirus stick
 1.1. Puteți face aceste setări şi din Editorul de Registry
Pasul 1: Start - Runîn caseta scrieţi regedit pentru a lansa Registry Editor si dați Enter (OK).
Pasul 2: Dacă doriți să dezactivați Autorun pentru toți utilizatorii (dacă pe calculator pe sistem aveţi create mai multe Account-uri), navigați la;
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
  Pentru a dezactiva AutoRun doar pentru User-ul pe care vă aflaţi navigaţi la:
HKEY_CURRENT_UŞER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\ (dublu click)
Pasul 3: În această subcheie, localizați setarea etichetată "NoDriveTypeAutoRun". În cazul în care nu există, creați un nou DWORD 32-bit (dacă aveţi Windows x86) şi 64-bit (dacă aveţi Windows pe 64 bit) cu numele NoDriveTypeAutoRun și atribuiții 000000FF valoare hexazecimală (Zecimal 255).
  Puteti face anumite setari AutoPlay si din Control Panel.
Metoda 2 - Automata 
1. BitDefender USB Immunizer
  Bitdenfer USB Immunizer este un utilitar ce protejeaza dispozitivele portabile de virusi si alte amenintari. Versiunea actuala a soft-ului nu necesita instalare. Dezactiveaza AutoRun doar pentru Stick-ul pe care l-ati imunizat
Introduceti Stick-ul Rulati  BitDefender USB Immunizer si dati click (săgeata 1), asteptati cateva secunde si Stick-ul nu se va rula automat la viitoarea introducere in portul USB ( săgeata 2)
opreste autoplay pentru a nu te virusa
Download  BitDefender USB Immunizer de Aici 

2. Panda USB Vaccine & Autorun 
  Este un instrument gratuit dezvoltat de Panda Security, cu scopul de a vaccina și / sau pentru a proteja impotriva infectiilor viitoare a   dispozitivelor USB mobile, cum ar fi unitățile flash USB și hard disk-uri externe prin dezactivarea AutoPlay. Această funcție este utilizată de către creatorii de malware pentru a infecta cât mai multe calculatoare posibil, raspandirea infectiei de la un calculator la altul prin simpla conectare a PC-ul infectat a unui stick curat.
Panda USB Vaccine se instaleaza in momentul in care va rula veți vedea în partea din dreapta jos a ecranului (zona de notificare) (o seringa).
  Panda USB Vaccine functioneaza pe dispozitive cu format FAT, FAT32. fișiere NTFS sunt suportate dacă selectați această opțiune în timpul instalării.
Atentie Oprirea functiei AutoRun poate duce la Formatarea Stick-ului.
 Download Panda USB Vaccine de Aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!