Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

27 ian. 2015

Aplicatii de spionat calculatorul

Am tot fost întrebat despre un Keylogger funcţional şi astăzi m-am decis să scriu acest articol. Sunt multe situaţii în care pot fi folosite astfel de aplicaţii (vă gândiţi dvs. care ar putea fi acestea), dar cea mai des întâlnită este acea în care părinţii îşi fac griji pentru copii lor şi vor să ştie pe ce site-uri intră, ce şi cu cine vorbesc (tastează). Asta deoarece sunt tot mai des întâlnite cazurile în care copii cad pradă internetului (pedofili, excroci, etc)...

  Plecând de la această idee, m-am gândit să fac o listă cu aplicaţii de tip Keylogger pe care le puteţi folosi.
Ca să fim de la începuţi înţeleşi sunt două tipuri de keylogger;
- Detectabili
- Nedetectabili
Acestea două categori se împart în;
- Free (gratis)
- Comerciali (versiune trial+plată = serial key)
  În funcţie de ce anume doriţi să instalaţi pe pc-ul gazda şi modul în care doriţi să plantaţi acel Kiylogger (direct, sau de la distanţă), de tipul de informaţii pe care doriţi să le colecteze:
 Print sreen-uri, înregistrare video/audio, înregistrare navigare web, chat, text, cu alte cuvinte în funcţie de cât de amplă să fie monitorizarea va trebui să alegeţi aplicaţia potrivită.
 Din gama aplicaţiilor Keylogger Free vă recomand:
- Spyrix
- Refog Free Keylogger
- KidLogger
Iar din gama keylogger comerciale vă recomand;
- SpyAgent
- All În One Keylogger
- Elite Keylogger
Instalarea şi configurarea unui keylogger
  În principie instalarea se face ca la orice aplicaţie obijnuită însă cu o atenţie deosebită la configurare unde depinde foarte mult ce şi cum bifaţi.
  Aplicaţiile de tip Keylogger rulează după apăsarea unei parole pe care aţi ales-o la configurare iar informaţiile colectate vă vor fi trimise pe o adresă de mail aleasă, sau pot fi trecute pe un stick, colectate pe un server, etc.
  Foarte important este anonimatul aplicaţiei în sitemul în care a fost implantat, de aceea trebuie să se aleagă ca aplicaţia să devină invizibilă, în Start Task Manager, în Program File, să auto distrugă executabilul după instalare, să fie pusă în setările antivirus ca aplicaţie de încredere (pentru a nu se face scanarea asupra ei).
  În funcţie de ce tip de informaţii vreţi să colecteze va trebui să selectaţi un interval de timp după care acestea să se auto steargă (dacă adaca doriţi un număr mare de informaţii şi rapoarte, există riscul să umpleţi Hard disk-ul calculatorului pe care se salveaza aceste rapoarte, iar victima să îşi dea seama că ceva nu este în regulă) de aceea după ce aţi primit informaţia este bine că aceasta să dispară din calculatorul gazda.
Nota*
  Mare atenţie de unde instalaţi şi rulaţi aplicaţiile de tip Keylogger asta (doar de pe site-urile oficiale), pentru că există riscul în loc să spionaţi să fiţi spionaţi (vă instalaţi singuri un keylogger controlat de altcineva). Este recomandat să se folosească acest gen de aplicaţii doar în cadrul familial, folosirea acestui tip de programe în scopuri ilicite (furare informaţii) se pedepseşte cu închisoarea (în cazul în care victima depune plângere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!