Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

1 dec. 2014

Castiga spatiu pe partitia C, muta Desktop, Download, etc

De câte ori vreau să scriu câte un articol pe măsură ce scriu îmi dau seama că am foarte multe de scris articolul riscând să devină greu de înţeles, aşa s-a întâmplat şi cu articol despre modalităţi de a elibera spaţiul de pe partiţia C după ce am scris primul articol ''DiskMax si Ccleaner elimereaza spatiul din partitia C'' urma să scriu despre setări ce vă pot ajuta să eliberaţi spaţiu de pe partiţia C am ajus să scriu vre-o 6 pagini şi tot mai aveam de scris aşa că am împărţit acest articol în mai multe părţi. pe care le voi grupa Aici - http://plr.io/1lj pentru a le putea citi pe rând.
  Astăzi voi scrie despre posibilitatea de a muta Desktop, Download, Libraries de pe partiţia C în altă partiţie asta pentru a salva spaţiu de care aveti nevoie.
  Ideal ar fii ca partiţia C să fie cât mai mică iar pe aceasta să ruleze doar Windows-ul în felul acesta viteza de rulare şi de încărcare ar fi mult mai mare, după cum aţi observat atunci când instalaţi Windows-ul la început rulează foarte bine, iar spaţiul liber de pe partiţia C este acceptabil (în funcţie de cât spaţiu i-aţi alocat) însă cu timpul spaţiul liber dispare, iar Windows-ul rulează tot mai lent.
  Spaţiul liber dispare pentru că instalaţi update-uri, noi programe, downlodati şi salvaţi fişiere în locati care se regăsesc pe partiţia C (Desktop, Download, Libraries). Astăzi voi scrie (voi face şi un video), despre cum puteţi elibera spaţiul de pe partiţia C prin mutarea Desktop, Download, Libraries pe alte partiţi (alta decât cea pe care aveţi instalat sistemul de operare), unde aveţi mai mult spaţiu.
1 Creaţi un folder în altă partiţi
Ex în partiţia D creaţi folderul Mutate din C şi aici creaţi subfoldere cu denumirile folderelor pe care vreţi să le mutaţi
2. Mergeţi în My Computer - C - Users - Nume (User) - click dreapta pe folderul care vreţi să îl mutaţi (Desktop, Download, Libraries) - Proprerties - Location - Move – Mergeţi în locaţia în care aţi creat folderul (Desktop, Download, Libraries) - Select folder - Yes - Apply - Ok
3. Ca să fiţi sigur că operaţiunea a avut loc cu succes creaţi un folder/fişier pe desktop și aflaţi unde este localizat. Prentru asta daţi click dreapta pe folder/fişier creat şi în tab-ul Generar vedeţi unde este localizat Location, acesta trebuie să se afle în partiţia în care aţi mutat Desktop, Download, Librărie.
  Dacă operaţiunea a fost încheiată cu succes atunci ori de câte ori veţi salva ceva pe Desktop sau în alt folder mutat de pe partiţia C acesta va ocupa spaţiu pe partiţia pe care a fost mutat. Pe lângă economisirea spaţiului această manevră vă ajută să vă păstraţi în siguranţă folderele, sau fişierele salvate pe Desktop (să spunem). 
  Se ştie că atunci când reinstalăm Windows-ul riscăm să pierdem toate informaţiile salvate în folderele localizate pe partiţia C. Însă dacă aţi schimbat locaţia Desktop-ului la instalarea Windows-ului veţi formata partiţia C informaţiile salvate pe alte partiţi rămânând intacte.
  La prima vedere operaţiunea pare complicată însă o să vedeţi în Tutorialul video de mai jos cât de uşor şi rapid se poate face acest lucru.
  Următorul articol va fi despre metoda de a schimba locaţia de instalare a aplicaţiilor, jocurilor driver-elor instalate în partiţia C. Voi scrie despre metoda de a schimba locaţia pentru o aplicaţie pe care urmează să o instalaţi, dar mai ales despre schimbarea locaţiei pentru acele aplicaţi care le aveţi deja instalate în calculator şi care au dus la încărcarea partiţiei c şi implicit la îngreunarea funcţionaţi calculatorului. 

Urmăriți acest Tutorial Video. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!