Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

22 aug. 2018

CE WINDOWS ESTE CEL MAI BUN

Am fost întrebat deseori ce sistem de operare este cel mai bun şi când este vorba de sisteme de operare Windows, am spus totdeauna că Windows Xp SP3 a fost pe departe cel mai bun sistem de operare Windows creat vreodată, era stabil, rapid şi consumă foarte puţine resurse, însă timpurile s-au schimbat şi au apărut cerinţe noi pe care el nu le putea îndeplinii, aşa au apărut alte sisteme de operare ca Windows 7, 8, 8.1 10 şi să nu uităm de eşecul Windows Vista.
  De multe ori am fost rugat să fac comparaţie între Windows 7 şi Windows 10, care este mai bun şi de ce?. Am spus mereu că Windows 7 Home Premium 64 Bit este şi la ora actuală cel mai bun sistem de operare pentru utilizatori obişnuiţi şi am să vă spun astăzi toate avantajele şi dezavantajele pe care acest sistem de operare le are faţă de altele. 
  Faţă de alte versiuni de windows 7, cum ar fi Windows 7 Ultimate, Windows 7 Home nu are atâtea  servicii inutile pe care un utilizator casnic nu le va folosi niciodată, are o dimensiune mai mică, ceea ce îl face mai rapid, asta faţă de Windows 7 Ultimate. Dacă este însă să îl comparăm cu Windows 10, diferenţele sunt şi mai mari în favoare Windows 7 Home Pramium 64 bit şi asta pentru că Windows 10 este un sistem de operare universal (şi pentru PC, Laptop, Tablete şi Telefoane) şi chiar are conectivitatea cu Xbox, acest lucru făcându-l să aibe destul de multe servicii care nu ne sunt necesare pe un Pc. 
  Tot Windows 10 are numeroase aplicaţii pre instalate, aplicaţii care rulează în background acest lucru făcând ca windows 10 să consume multe resurse şi să aibă o dimensiune mult mai mare decât windows 7. Deasemenea Windows 10 are o colectivitate cu anumite servere Microsoft, acest lucru făcându-l vulnerabil (risc de securitate) nu de puţine ori s-au auzit voci care au blamat această încercare a Microsoft de a culege informaţii de la utilizatori.
  Şi totuşi după atâtea dezavantaje prezentate în dreptul sistemului de operare Windows 10, poate vă întrebaţi de ce este folosit de atâţi utilizatori. Ei bine acesta dispune de DirectX 12 (Windows 7 are DirectX 11) lucru care îi oferă o mai bună comportare în jocuri şi de asemenea Windows 10 se bucură de Suport Microsoft (Update-uri care îl pot îmbunătăţi ca şi sistem de operare) de vreme ce Windows 7 nu se mai bucură de acest suport. 
  După toate cele spuse rămâne la alegerea voastră ce sistem de operare să folosiţi si asta în funcţie de componentele Pc-ului pe care îl deţineţi, fiind foarte adevărat că Windows 10 se descurcă excelent în jocuri pe sisteme foarte performante. Însă pentru utilizatori mai puţin norocoşi cu pc-uri mai puţin performante Windows 7 rămâne o alternativă viabilă cu rezultate mult mai bune decât cele obţinute cu Windows 10.
  Am făcut un clip pe care il vedeti mai jos, în care am explicat foarte bine cum ar trebuii să vă alegeţi Widows-ul ce urmează să îl instalaţi

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!