Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

15 mar. 2016

Cele mai bune aplicatii gratis de facut Print Screen

De multe ori aven nevoie să facem un Print Screen rapid (o poză a desktop-ului) fie că vrem să trimitem o poză cu o eroare fie că dorim să trimitem cuiva anumite informaţi într-o poză, şi chiar atunci când avem nevoie, ne dăm seama că nu putem pentru că nu avem o aplicaţie care face acest lucru (prinţ screen). De aceea m-am gândit să vorbesc astăzi despre cele mai cunoscute metode de a face o captură foto a deskto-pului.
   Această captură (prinţ screen) se poate face şi fără să instalaţi nici o aplicaţie, printr-o combinaţie de taste (dacă apar pe tastatură)
Pentru a face o captură a întregului ecran
  Identificaţi pe tastatură tasta PrtScn/prtsc sysrq (lângă tasta F12). După ce aţi apăsat această tastă va trebui să mergeţi în Paint pentru asta apăsaţi pe StartImagine a butonului Start - All Programs (Toate programele) - Accessories  (Accesorii) - Paint - CTRL + V - Faceți click pe butonul PaintImagine a butonului Paint, apoi pe Salvare. 
Pentru a captura o fereastră activă
 Apăsați Alt+PrtScn - StartImagine a butonului Start - All Programs (Toate programele) - Accessories  (Accesorii) - Paint - CTRL + V - Faceți click pe butonul PaintImagine a butonului Paint, apoi pe Salvare.
Atenţie !!!
  Anumite Laptopuri pot utiliza alte combinaţi de taste cum ar fi FN+Insert. Dacă nu reuşiţi să faceţi Print Screen de la tastatură vă recomand să utilizaţi extensii pentru browsere cu care puteţi să imprimaţi ecranul, sau o fereastră activă, fie să instalaţi una din aplicaţiile despre care voi vorbi pe larg în Tutorialul de mai jos. 
  Aveţi de ales între 
Extensia pentru Browser http://adf.ly/1TEz4u (găsiţi aici un articol cu mai multe extensii pe care le puteţi utiliza)
Aplicaţii Recomandate
* Lightshot
* ScreenHunter 6.
* Gadwin PrintScreen0 Free

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!