Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

3 dec. 2015

Cum pornesti Windows-ul cand acesta nu mai Booteaza

De multe ori suntem nevoiţi să reinstalăm Windows-ul în urma unor erori cauzate fie de ştergerea unor fişiere, fie din cauza viruşilor, sau din alte cauze. Eu am scris pe acest blog mai multe articole despre aplicaţii care vă ajută să creaţi un punct de Restore. Însă mulţi dintre dvs. preferă să creeze acest punct direct din Windows, însă uneori, atunci când dorim să ne folosim de backup-ul creat ne lovim de anumite erori.
  Punctul slab al acestui utilitar pus la dispoziţie de către windows este următorul, atunci când windows-ul refuză să mai pornească, nu putem apela la punctul de restore creat. Situaţie în care acesta este inutil, sau cel puţin aşa cred mulţi.
  Astăzi voi scrie despre un utilitar care ne permite să creăm un disc repar, care vă permite să activaţi punctul de restore chiar şi atunci când Windows-ul nu mai booteaza. Acest disc poate fi făcut de pe un alt dispozitiv (care poate fii pornit) care are instalat aceeaşi variantă de Windows.
Cum faceţi acest lucru?
  • Introduceţi un CD/DVD în unitatea optică a Calculatorului 
  • Tastaţi în căsuţa Seorch "repair" şi vă va apărea Create a System Repair Disc - Ok - Create disc - OK. 
  • Acum discul este creat, 
  • Mergeţi şi introduceţi-l în unitatea dispozitivului cu care aveţi probleme (nu puteţi accesa punctul de restore creat cu utilitarul Windows pentru că Windows-ul nu booteaza din diferite motive). 
  • Odată întrodus discul daţi restart şi mergeţi în bios pentru a putea seta în acesta ca sistemul să booteze de pe cd/dvd.
  Sistemul va boota după discul creat anterior şi aşa puteţi accesa punctul de restore din Windows, chiar dacă acesta nu mai booteaza.
  Este adevărat că puteţi accesa acest Restore şi creând un Live Cd cu diferite aplicaţii ca Hiren Boot Cd însă cred eu că metoda prezentată astăzi este mult mai rapidă şi simplă.
  Dacă nu aţi înţeles ce aveţi de făcut puteţi urmări clipul de mai jos!

1 comentarii:

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!