Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

23 oct. 2015

Sys Restore iti protejeaza Windows-ul

Am scris pe acest blog despre mai multe soiuri de a vă crea un Backup al sistemului asta pentru a avea posibilitatea ca atunci când ceva nu mai funcţionează aşa cum ar trebui, din cauza unor erori, viruşi, sau alte cauze să puteţi reveni la punctul de Restore pe care l-aţi creat (indicat atunci când aţi instalat Windows-ul, toate driverele şi aplicaţiile de care ulterior aveţi nevoie.
  Ştim cu toţi că suntem nevoiţi din diferite motive să reinstalăm sistemul de operare, iar acest lucru presupune mari bătăi de cap (nu avem disk-ul cu Windows, nu ştim să îl instalăm, nu avem driverele, etc) şi chiar dacă am avea cele necesare mai avem nevoie şi de timp, instalarea şi configurarea unui sistem complet poate dura până la 3 ore (instalarea şi configurare Windows, instalare Drivere, instalare aplicaţi...).  Pentru a scăpa de toate aceste lucruri vă recomand să utilizaţi o aplicaţie cu ajutorul căreia să creaţi un punct de Restore la care să reveniţi ori de câte ori aveţi probleme prin apăsarea unei taste.
  Una din aplicaţiile cu care puteţi face acest lucru într-un mod rapid este Sys Restore,


  • Această aplicaţie are o dimensiune foarte mică. 
  • Poate reveni la un punct de restore cu un click. 
  • Poate crea un punct de restore unei partiţi anume. 
  • Poate crea până la 10 puncte de restart la care să reveniţi când aveţi probleme. 
  • Crează un punct de restore automat imediat după instalare. 
  • Utilizarea aceste aplicaţii este foarte simplă puteţi crea puncte de restore apăsând butonul Create. 
  • După crearea punctelor de restore la restart (când această aplicaţie se lansează, aveţi posibilitatea să alegeţi unul dintre aceste puncte) Apăsaţi CTRL+R. 
ATENŢIE
  La restart când alegeţi să lansaţi această aplicaţie să apăsaţi butonul No (pentru a nu şterge puntele de restore create initial) şi apoi alegeţi un punct de restore după care apăsaţi butonul Recovery - Next - Recovery - Restart.
  • Cu această aplicaţie se pot recupera şi fişiere şterse (dacă nu doriţi să reveniţi neapărat la un punct de Restore). 
  • Pentru a putea face acest lucru apăsaţi tab-ul Recuperare Fişiere - Next. 
  • Alegeţi partiţia în care se aflau respectivele fişiere înainte de a fi şterse - Ok. 
  • Alegeţi tipul de fişiere - Next. 
  • Alegeţi unde să se salveze - Ok - Rescue - Ok.
  Pentru a înţelege mai bine ce aveţi de făcut şi modul în care funcţionează această aplicaţie Sys Restore.

4 comentarii:

  1. Salutare! va urmăresc tutorialele din umbra ca sa spun asa !de ceva timp.
    as avea o întrebare: dacă Windows-ul nu mai pornește deloc cum pornește programul? singur fara ajutorul sistemului? el rulează ca un live cd? sau cum ca nu înțeleg!!! sau la fiecare pornire de Windows(sau restart) apare vreo fereastra din care sa aleg sa pornească Sysrestore sau ceva în genul când intri în boot manager???
    nu stiu daca m-am exprimat corect sau prea simplist,oricum mulțumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă Windows-ul nu mai booteaza la restart apeşi CTRL+R şi va boota aceasta aplicaţie, de unde vei putea să alegi punctul de restore creat anterior.

      Ștergere
  2. Salut,
    Ce se intampla cu un punct de restaurare anterior daca, dupa "restart când alegeţi să lansaţi această aplicaţie să apăsaţi butonul No" alegem primul punct de restaurare, celelalte sa inteleg ca se vor sterge?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se vor şterge doar dacă tu apeşi Yes în fereastra în care eşti anunţat că aplicaţia vrea să anuleze toate acţiunile făcute după primul punct de Restore, dacă însă apeşi No şi după aceea vei alege să revii la primul punct de restore (cel creat la instalarea aplicaţiei) celelalte nu se vor şterge vor rămâne memorate şi vei putea alege oricând altele din ele (chiar dacă iniţial ai ales primul punct de Restore).

      Ștergere

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!