Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

13 aug. 2015

Imagine iso MultiiBoot cu Windows XP, 7, 8

De multe ori ne-am dori să avem la dispoziţie la momentul instalări mai multe sisteme de operare şi în funcţie de dispozitivul pe care se face instalarea, de caracteristicile acestuia, să putem să ne decidem ce anume să instalăm Windows Xp, Windows, 7, 8, sau poate 10.
  Sunt mai multe aplicaţii cu care puteţi crea o imagine iso Multibot printre acestea enumăr: EsyBot şi Magic Iso, însă acestea pe lângă faptul că nu sunt gratuite sunt şi dificil de utilizat faţă de aplicaţia despre care o să vorbesc, care este gratuită, mult mai uşor de utilizat şi este şi portabilă.

  Xboot este aplicaţia care vă poate ajuta să creaţii o imagine iso cu mai multe sisteme de operare, imagine pe care să o ardeţi pe un dvd, sau să o puneţi pe un stick bootabil. La instalarea unui sistem de operare aveţi de ales din meniul creat de Xboot.
Cum Procedăm?
  • Rulaţi aplicaţia.
  • Trageţi imaginea iso a sistemului de operare în fereastra aplicaţiei. 
  • Se va deschide o fereastră de unde alegem opţiunea Add Iso Image Emulation. 
  • Apăsaţi butonul Ad This File.
  • Puteţi crea o categorie în care această imagine să fie aşezată - daţi un nume. 
  • Repetaţi paşi pentru fiecare imagine iso a sistemului de operare pe care doriţi să o cuprindă Imaginea MultiBoot pe care o creaţi. 
  • După ce aţi întrodus toate imaginile dorite apăsaţi unul din butoanele Create ISO, sau Create USB 
  • Alegeţi locul unde doriţi să se salveze această imagine ISO - OK 
  • Aşteptaţi ca imaginea creată să fie salvată.
  • Va apare o fereastră în care sunteţi întrebaţi dacă vreţi să verificaţi imaginea MultiBoot creată apăsaţi butonul Yes şi vă va apărea meniul din care puteţi alege ce sistem de operare să rulaţi (acest meniu este o simulare a meniului ce vă apare în momentul în care doriţi să instalaţi unul din sistemele de operare pe care această imagine MultiBoot îl cuprinde.
  Cam atât despre crearea unei imagini care să conţină mai multe Windows-uri, sau alte aplicaţii de care s-ar putea să aveţi nevoie în momentul în care Windows-ul nu mai booteaza, în acest fel putând crea un disc (dvd, cd), sau un usb bootabil cu ajutorul cărora să încercaţi fie repararea sistemul de operare care nu mai funcţionează, fie să recuperaţi anumite date pe care l-aţi pierde în cazul în care veţi fi nevoiţi să reinstalaţi sistemul de operare.
  În cazul în care nu aţi înţeles ce aveţi de făcut pentru a pune mai multe sisteme de operare, sau aplicaţii într-o imagine iso pe care să o ardeţi pe DVD, sau să o puneţi pe un stick bootabil pe care să îl folosiţi ulterior, ca unealta de instalare, reparare, sau recuperare, Vă invit să urmăriţi Video Tutorialul de mai jos, în care fiecare pas este explicat fiind imposibil să nu reuşiţi să vă creaţi această imagine.

5 comentarii:

  1. Concret, la obiect.
    Mulțumesc, felicitări.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunteti ""beton"" detaliat pe intelesul tuturor__sa fiti iubiti

    RăspundețiȘtergere
  3. emilian nitoiu2 iunie 2016 la 12:31

    Alex am urmarit citeva din tutorialele tale.
    Sunt clare concise si la obect felicitari.
    Ce intrebare am:
    Am win 7 Ultimate 64bit instalat de un profesionist cind am luat pc din magazin care avea linux pe el preinstalat.
    Asi vrea sa fac un iso cu el pe care sa-l pot instala din nou,fie pe alt pc sau sa-l pun pe vmware.
    Va las si nr de telefon 0723288897 daca cumva vreti sa ma contactati.Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  4. SALUT MA NUMESC MARIUS FLORIN CUM FACI O IMAGINE ISO DI CMD

    RăspundețiȘtergere
  5. Windows Glass Xp Super 2014 https://www.youtube.com/watch?v=UzzavIM3n_I

    RăspundețiȘtergere

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!