Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

11 iul. 2015

Creste viteza de net prin marirea benzi rezervate

Din diferite motive Windows-ul are câteva setări dubioase şi despre unele din aceste setări voi scrie în acest articol, setări care vă pot anula anumite limite pe care windows-ul le are în ceea ce priveşte viteza de net. Despre aceste setări s-au făcut câteva Video Tutoriale, însă se pare că nu mulţii ţin cont de ele şi apoi ajung să se plângă de viteza limitată de internet...

  Pentru a elimina anumite restricţii (limitări) pe care Windows-ul le impune va trebui să mergeţi în Start - Run - scrieţi aici gpedit.msc - OK. Dacă fereastra de editare gpedit.msc nu se deschide va trebui să instalaţi un mic utilitar care vă va permite să accesaţi Group Policy.
  Odată accesată gpedit.msc va trebui să mergeţi cu dublu click la :
Meniul  Computer Configuration - Administrative Templates - Network - QoS Packet Scheduler - Limit Reservable Bandwith -  Enabled > Bandwidth limit puneți 1%. (funcţionează mai bine decât cu 0).
  Alte setări ţin de mărirea numărului de servere pe care le putem accesa simultan, pentru asta mergeţi în regiştri unde va trebui să facem o editare ( adăugare, sau modificare unor valori). Pentru a ajunge să modificăm regiştri mergem în:
Start - Run - regedit - HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/SERVICES/TCPIP/PARAMETERS/
Căutați, sau creați intrarea GlobalMaxTcpWindowSize - și îi dați valoarea 7fff 
O altă setare
HKEY_CURRENT_UŞER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/InternetSetting/
Căutați, sau creați intrările MaxConnectionsPerServer și MaxConnectionsPer1_0Server
MaxConnectionsPerServer - dații valoarea 4, sau mai mare
MaxConnectionsPer1_0Server  - dații valoarea 8, sau mai mare
  Pentru a înţelege mai bine ce aveţi de făcut vă invit să urmăriţi Clipul de mai jos unde fiecare pas este bine explicat.

3 comentarii:

  1. Am gasit ca serviciul QoS RSVP era "disabled" si l-am setat "automat". Dar nu stiu unde pot introduce acel 1% in loc de 20% (poate in Properties - Start parameters).
    In video se da un Group Policy Editor Installer pt Windows 7, nu stiu daca merge si la XP.
    Am gasit Tweak UI 2.10, poate acesta ar rezolva instalarea Group Policy Editor complet in XP.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut George
      Am văzut în celălalt comentariu, că ai reuşit să ajungi la Policy Grup, dar de ce nu regăseşti în Administrative Templates - Network asta nu mai ştiu (poate ai instalat acest sistem de operare de pe un Cd modificat şi acest serviciu a fost eliminat, la fel ca şi limita de bandă, acest lucru se poate face când îţi construieşti propriul cd cu NLite în cazul Windows-ului XP). Altă modalitate de a elimina acea restricţie nu ştiu, faţă de cele menţionate (în clip şi în comentariu).

      Ștergere
  2. Sal pe windows 10 home nu gasesc aceea terminatie gpdit.com

    RăspundețiȘtergere

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!