Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

26 iun. 2015

Setari care fac Windows-ul Mai Rapid (partea a II)

Am scris cu ceva vreme un articol (căruia i-am făcut şi un Video Tutorial) despre setări care pot face Windows-ul şi implicit calculatorul mai rapid '' Trucuri pentru ca sistemul sa functioneze mai bine''. Promiteam atunci ca o sa vin si cu a doua parte pentru ca nu vroiam sa va plitisesc cu atatea setari. Între timp am scris foarte multe articole despre metode de a vă optimiza Calculatorul şi am făcut nenumărate Video Tutoriale.
 Unul dintre cele mai indicate articole, atunci când vine vorba de optimizarea sistemului este acesta ''Pachet Aplicaţii de Optimizare şi Creşterea Performanţei'', in care vorbesc despre aplicaţii care vă ajută la optimizare. Dar marele defect al acestor aplicaţii este acela ca odată cu dezinstalarea lor, se anulează şi setările care duceau la optimizarea calculatorului, de aceea mi-am propus să mă axez în acest articol pe setări pe care le puteţi face manual, fără să fiţi nevoiţi să instalaţi nicio aplicaţie.
  Este foarte important ca mai întâi să urmăriţi prima parte a tutorialului ( v-am lăsat-o mai sus) şi după ce aţi făcut toate setările specificate în acel material să continuaţi prin implementarea setărilor pe care le aveţi scrise in acest articol si care le ve
ţi vedea mai jos într-un Video.
  Pentru a îmbunătăţi performanţa calculatorului acesta trebuie să ruleze cât mai puţină informaţie de aceea este bine să eliminăm din partiţia C tot ce nu este necesar (să salvăm anumite informaţii în altă partiţie să ştergem fişierele temporare şi alte setări.
  Aveţi mai jos scrise toate comenzile pe care va trebui să le faceţi pentru a vă bucura de o performanţă crescută
Setări recomandate
1) Elimină arhive
Start – Run – %temp% - Selectaţi şi ştergeţi toate informaţiile găsite
2) Eliminaţi arhivele de internet - fişierele „internet temporar files”
Start – Run -  temp - Selectaţi şi ştergeţi toate informaţiile găsite
3)

Start – Run  - Prefetch – Ștergeţi toate folderele găsite
4) Elimină  font-uri
Start - Control Panel - Appearance and Personalization – Fonts – selectaţi şi daţi Delete.
5) Mărirea vitezei de încărcare a aplicaţiilor
Click pe Shortcut-ul aplicaţiei, sau pe fişier executabil (care se află in File Program) - Click dreapta  - Properties - În câmpul Target, pe lamga ce aveţi scris in acea săsuță adăugaţi  /prefetch: 1 (cu spaţiu)
6) Stergeți Fișierele

Start – Control Panel – Administrative Tools – Event Viewer – Windows Logs
Ştergeţi fişierele din  Aplication – Security – Setup – System – Fowarder Event (click dreapta Clear log - Clear
7) Modificare registry
Back-up  Registry
Închideţi toate programele care rulează pe desktop. Apoi click pe Start – Run - regedit, -OK.
  În fereastra nou-deschisă, apăsaţi File - Export. Această comandă vă va deschide o fereastră în care veţi putea salva fişierul de Backup. Salvaţi fişierul folosind, de exemplu, data efectuării backup-ului şi fiţi siguri că în secţiunea Export range este setat pe ALL. Click apoi pe save iar procesul este încheiat. În situaţia în care doriţi să restauraţi fişierele salvate, urmaţi aceiaşi paşi doar că de data aceasta, apăsaţi File - Import, după care tastaţi OK.
8)

HKEY_LOCAL_MACHINE, SYSTEM, CURRENTCONTROLSET, CONTROL, SESSION MANAGER, MEMORY MANAGEMENT -SecondLevelDataCache Valor: "1"
9)
 HKEY_LOCAL_MACHINE, SYSTEM, CurrentControlSet, Control, SessionManager, Memory Management-"DisablePegingExecutive" Valor:"1"
10)
HKEY_LOCAL_MACHINE, SYSTEM, CurrentControlSet, Control, SessionManager, MemoryManagement - "LargeSystemCache", Valor: "1" 11) *Regedit, HKEY_LOCAL_MACHINE, SYSTEM, CurrentControlSet, Control, SessionManager, MemoryManagement, PrefetchParameters - EnablePrefetcher", Valor:"2"
  După ce aţi făcut setările din prima parte şi acestea prezentate aici ( a doua parte) şi totuşi doriţi mai mult de atât, puteţi căuta articole în pagina Aplicaţii Pc - Optimizare Sau vizionând cliputile postate pe YouTube în Playlist-ul Creşte Performanţa Calculatorului
  Pentru a vedea ce anume trebuie să faceţi cu acele setări de mai sus vă invit să urmăriţi acest Clip.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!