Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

22 iun. 2015

Aplicatii Backup Restore Data

De multe ori se întâmplă să nu mai putem accesa datele de pe calculator din diferite motive, de cele mai multe ori erori apărute în procesul de încărcare a Windows-ului, în aceste cazuri încercându-se o reparare a acestuia cu diferite utilitare sau modalităţi precum sfc /scannow command,  sau Hiren's BootCD. În alte cazuri apare infectări ale sistemului cu virusi care nu pot fi eliminate decât printr-o reinstalare a Windows-ului. În toate aceste cazuri şi altele asemănătoare procesul poate fi anevoios şi enervant și poate duce la pierderea datelor, de aceea soluţia pe care o propun este mult mai simplă...

   Ce aţi spune dacă v-aș spune că puteţi avea Windows-ul ca nou instalat fără să îl reinstalaţi scutindu-vă astfel de o pierdere de timp şi bataţi de cap, pentru a putea face acest lucru va trebui să folosiţi una dintre aplicaţiile pe care le voi menţiona mai jos.
  Acronis True Image. Este aplicaţia pe care o folosesc ori de câte ori nu mai pot accesa Windows-ul, sau când văd că ceva s-a întâmplat cu Pc-ul meu, acesta având erori de funcţionare. Din păcate această aplicaţie nu este gratuită însă pentru variantă pe care o folosesc eu se găsesc soluţii (Acronis True Image 2011). Folosesc această aplicaţie pentru că este eficientă şi simplu de folosit şi vă poate ajuta să vă recuperaţi vechiul Windows doar prin apăsa unei taste (F11) când calculatorul îşi dă restart. Pentru a putea face acest lucru va trebui să creaţi o partiţi Secure Zone.
  • La deschiderea aplicaţiei daţi click pe Go to main screen apoi Click pe Tools & Utilitis (colţul dreapta sus) - Acronis Secure Zone - alegeţi de unde să luaţi spaţiu pentru a crea această partiţie şi spaţiul pe care îl va avea (Next - Procesare) - pentru a crea Backup-ul dorit daţi click pe One - Click Backup - Alegeţi partiţia creată anterior (Acronis Secure Zone) - click Back up now şi aşteptaţi.
  • Acum va trebui să activaţi această partiţie pentru a rula la restartul Pc-ului pentru asta.
  • Trebui să creaţi o partiţi Secure Zone La deschiderea aplicaţiei daţi click pe Go to main screen apoi Click pe Tools & Utilitis (colţul dreapta sus) - Acronis Startup Recovery Manager- Activete.
  • Puteţi face mai multe cu această aplicaţie, puteţi crea o imagine iso cu informaţiile salvate pe care le puteţi folosi când aveţi nevoie). 
  Găsiţi pe net diferite tutoriale despre cum anume se foloseşte această aplicaţie (dacă nu vă descurcaţi îmi lăsaţi un comentariu şi voi face un video tutorial)

  A doua aplicaţie pe care o recomand este Easeus Todo Backup, această aplicaţie este asemănătoare cu Acronis True Image cu diferenţa că această este gratuită, cu un meniu intuitiv ce vă ghidează totul fiind aşa cum ar trebui să fie. Această aplicaţi oferă posibilitatea de a creea un cd cu ajutorul căruia să restaurăm un backup în cazul în care avem probleme şi calculatorul nu mai porneşte. 
  A treia aplicaţie recomandată este Clonzilla este gratuită însă puţin mai greu de folosit întrucât vă trebui să creaţi un cd bootabil (live cd) acest lucru îl puteţi face urmând paşi prezentaţi în acest articol,,Cum faci un CD DVD Bootabil?'' Însă avantajul este acela că poate fi folosită pentru a restaura sisteme Windows, Linux, Ubuntu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!