Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

20 mai 2015

Cum Scapi de Write Protected Stick

Am scris mai multe articole (am făcut şi Video Tutoriale) despre acest subiect ,, Cum anume scapi de protecţia unui stick la scriere, sau la citire", Primind foarte multe comentarii de genul, nu pot scrie pe un stick, îmi apare Write Protected, etc. Găsiţi toate aceste articole Aici http://plr.io/1bz. Însă se pare că nu toţi care au această problemă au reuşit să o rezolve urmând paşi indicaţi. de aceea am continuat să caut soluti, iar una dintre aceste se pare că este rularea sistemului de operare Ubuntu în modul live (nu necesită instalare şi nici nu va afecta sistemul dvs. actual).
Cum procedăm?
  Această metodă este extrem de simplă, dar necesită urmarea câtorva paşi.
1. Descărcarea unei imagini ISO a sistemului de operare Ubuntu (de preferat ultima variantă disponibilă).
2. Crearea unui Stick bootabil cu această imagine, puteţi crea această imagine într-un mod rapid şi simplu folosind aplicaţia Rufus. Dacă nu ştiţi cum se foloseşte această aplicaţie citiţi acest articol.''Cum fac un stick Bootabil cu orice Wondows de la XP la Windows 8''.
3. Dupa ce ati creat stick-ul bootabil introduceti-l in portul USB - Dati restart - intrati in Bios si alegeti ca prima optiune de bootare Stick USB. daca nu aveti aceasta optiune (sistemul dvs. nu are in bios optiunea de a boota dupa Stick), va trebui sa creati un CD bootabil cu o mica aplicatie numita Plop Boot Manager.
  Odată descărcată această aplicaţie va trebui pusă pe un Cd bootabil. Dacă nu ştiţi cum să faceţi un cd/dvd bootabil citiţi acest articol '' Cum faci un CD/DVD Bootabil, cum treci o imagine iso pe CD/DVD''.
  Să spunem că aţi rezolvat treaba cu Stick-ul Bootabil (imaginea ISO Ununtu) şi cu bootarea sistemului aflat pe acesta (Ubuntu), va trebui să trecem la pasul.
4. Porniţi Ubuntu în modul „Try Ubuntu” (modul live), în felul ăsta nu se instalează ci rulează live (Wwindows-ul nu fiind afectat în nici un fel de aceata rulare live).
5. Introduceţi stick-ul căruia doriţi să îi eliminaţi protecţia la scriere/citire (Write Protected). Ar fi bine că acest stick să fie întrodus înainte de a rula Ubuntu (pentru a fi recunoscut de sistem)
6. Lansaţi GParted (după ce îl căutaţi în Aplicaţii) - Aşteptaţi până vă sunt citite toate dispozitivele conectate (cu cât mai multe cu atât timpul de aşteptare va fi mai mare), pentru a vedea lista cu toate dispozitivele conectate mergeţi în colţul din dreapta sus al ferestrei GParted şi daţi click.
7. Odată afişate dispozitivele alegeţi dintre acestea stick-ul dvs. cu probleme (dacă nu va apare în această listă, sau dacă nu ştiţi care este, deconectaţi-l şi reconectaţi-l în felul acesta fiind mai uşor de identificat).
8. Odată identificat stick-ul selectaţi-l (acesta vă va fi văzut cu spaţiu nealocat).
9. Daţi click dreapta pe Stick (pasul 8) - New - În fereastra Create New Partition mergeţi la File system şi alegeţi fat32 (aceasta este singură modificare pe care trebuie să o faceţi în această fereastră) - Add - Aplicaţi schimbările (apăsând văzutul verde din partea superioară a ferestrei Gparted) - Apply (aşteptaţi) până când butonul Save Details - Apăsaţi butonul Cancel aşteptaţi până când îşi dă Refresh.
10. Acum totul ar trebui să fie ok cu stick-ul dvs.
Sursa acestor informati o gasiti Aici (puteti viziona si Tutorial Video).

2 comentarii:

  1. run as administrator cum dau de comanda asta ??? run as administrator
    am dat cmd si imi da asta C:\users\HP-envy> si am scris asta care o dai tu pe video netsh int ip reset reset.log si nu da ceia ce da la tine

    RăspundețiȘtergere
  2. imi da asta reseting interface, failed
    the requested operation requires elevation <run as administrator
    there s no user specified settings to be reset

    RăspundețiȘtergere

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!