Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

31 mai 2015

Cum faci o imagine iso bootabila cu ImgBurn

Am scris mai multe articole despre metode de a crea o imagine iso dintr-un Cd/dvd, dintr-un folder, metode de a extrage fişiere dintr-o imagine iso, trecerea unei imagini iso pe cd/dvd, creaza un cd/dvd bootabil, s.a.m.d.., însă când vine vorba de pus în practică metodele prezentate se pare că mulţii întâmpină probleme. De aceea m-am gândit să scriu un nou articol în care să vă explic pas cu pas (însoţit de video) cum puteţi crea o imagine bootabilă.
  Aşa cum v-am spus am mai scris articole despre metode de a face o imagine iso (în acestea am prezentat aplicaţia PowerIso) Citiţi aceste articole  Cum fac o imagine iso (unui fisier/folder) cu PowrerISO si Cum fac imagine ISO unui CD/DVD Tutorial.
  Astăzi voi scrie însă despre cum puteţi crea o imagine iso bootabilă, dintr-o altă imagine iso (care nu ştiţi dacă este bootabila sau nu), dintr-un folder, sau chiar dintr-un Cd/Dvd.
Cum creezi o imagine iso bootabila cu ImgBurn?
  ImgBurn este aplicaţia gratuită şi simplu de folosit care va pune la dispoziţie mai multe opţiuni, dvs urmând să alegeţi din meniul afişat (opţiunea de care aveţi nevoie în funcţie de ceea ce doriţi să faceţi).
  Instalaţi (atenţie la instalare întrucât vă trebui să faceţi o instalare Custum debifând căsuţele care vă indică instalare opţională a altor aplicaţii).
  Identificaţi imaginea iso care nu ştiţi dacă este sau nu bootabila şi vom extrage fişierele din această cu ajutorul PowerIso.
  Rulaţi aplicaţia - Mergeţi În meniu la Action - Extract - Alegeţi locaţia unde va fi extrasă imaginea iso pe care urmează să o facem bootabilă (Creati un nou Folder in care sa fie extrasă imaginea iso).
  După ce aţi estras fişierele din imaginea iso rulaţi aplicaţia ImgBurn (daţi dublu click) se va deschide fereastra din care vom alege opţiunea Create image file from File/Folders - la Source puneţi calea folderului cu fişierele extrase mai devreme cu ajutorul aplicaţiei PowerIso, iar la Destination locul unde vreţi să fie creat (faceţi un folder unde se va crea imaginea iso) înainte de a apăsa butonul de creare a imagini iso mai avem de făcut câteva setări pe care le găsiţi în Clipul de mai jos (setări care trebuiesc făcut mai ales când faceţi o imagine iso a unui sistem de operare).
  Când am recitit acest articol mi-am dat seama că nu mulţi or să înţeleagă ce am scris aici de aceea mai mult ca sigur veţi fi nevoiţi să vizionaţi Tutorialul Video, creat special pentru acest articol.

1 comentarii:

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!