Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

24 mai 2015

Cum bootezi de pe Stick pe calculatoarele care nu au aceasta optiune

 Am vrut să scriu de foarte mult timp un articol despre acest subiect însă, mereu am amânat, astăzi însă m-am decis să vă arăt cum puteţi boota de pe stick chiar dacă în bios nu regăsiţi această opţiune. Sunt multe cazuri în care vă confruntaţi cu probleme de instalare Windows-ul, nu vrea se booteze de pe CD/DVD, iar când intraţi în Bios să schimbaţi ordine de boot pentru a boota de pe un stick observaţi că nu aveţi această opţiune în bios (deşi calculatorul are porturi usb, bios-ul este de generaţie veche). În acest caz...
  Puteţi folosi aplicaţia PloP Boot Manager cu ajutorul căreia puteţi crea un CD/DVD bootabil care vă va aduce opţiunea de a boota de pe un stick.
  După descărcare dezarhivaţi, iar în folderul rezultat veţi găsi o imagine iso pe care va trebui să o puneţi pe un Cd bootabil. Dacă nu ştiţi cum să faceţi un cd/dvd bootabil citiţi acest articol '' Cum faci un CD/DVD Bootabil, cum treci o imagine iso pe CD/DVD''.
1. Introduceţi Stick-ul în unul dintre porturile USB după care 
2. Introduceţi cd-ul creat, în unitate şi daţi restart 
3. Intraţi în bios (alegeţi cd-ul primul dispozitiv după care se face bootarea). Vă va apărea o fereastră în care aveţi de ales între mai multe opţiuni de a boota printre care Flopy sau USB. 

  Acum tot ce trebuie să faceţi este să alegeţi dispozitivul USB (vă puteţi deplasa prin acest meniu apăsând săgeţile sus jos de la tastatură).
După ce aţi ales să butaţi după dispozitivul USB (alegând această opţiune din fereastră aplicaţiei Plop Boot Manager).
  Dacă stick-ul este bootabil sistemul va începe să booteze după acesta şi asta cu toate că, aşa cum spuneam la început nu are opţiunea de a boota în bios.
  Plop Boot Manager vă poate ajuta şi în cazul celor care doresc să probeze diferite distribuţii de Windows/Linux, într-o maşină virtuală, bootand de pe stick-uri USB, dar acesta este un alt subiect despre care o să fac un Video Tutorial pe care o să îl postez şi în acest articol.

1 comentarii:

  1. eu nu am la laptop unitate optica pentru a face un cd bootabil sau mai bine zis nu am unde sa introduc un cd bootabil. Ce pot sa fac sa instalez windows-ul de pe un stick bootabil.

    RăspundețiȘtergere

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!