Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

27 mai 2015

Acceseaza pagini Web chiar daca nu internet

M-am gândit să scriu acest articol pentru că tot mai multă lume este dependentă de internet (de anumite pagini web), sau poate că cineva vrea să citească articole, cărţi de pe internet chiar şi atunci când nu dispune de conexiune la internet (deşi aceste situaţii sunt din ce în ce mai rare se poate întâmpla). Pentru toate cazurile în care doriţi să acccesati o pagină web însă nu aveţi internet vă prezint una dintre cele mai eficiente soluţii.
  Poate că vă întrebaţi cum să accesezi o pagină web dacă nu ai internet, acest lucru este imposibil. Eu vin şi vă spun că acest lucru este posibil cu ajutorul aplicaţiei HTTracko aplicaţie simplă eficientă şi gratuită care poate clona un site (sau mai multe) și vă permite să le accesați când nu aveți net).
  Această aplicaţie este simplu de folosit, tot ce aveţi de făcut după descărcarea acesteea pentru a vizita (viziona) pagini web chiar și atunci când nu aveți internet este să;
  • Rulaţi aplicaţia (Dublu click).
  • În fereastra deschisă apăsaţi butonul Next.
  • Daţi un nume proiectului dvs. (site-ului pe care vreţi să îl vizitaţi atunci când nu aveţi internet) - Alegeţi locaţia unde să fie salvate informaţiile culese de către HTTrack (creaţi un folder şi alegeţi calea către acel folder) - Apăsaţi Next.
  • Acum trebuie să alegeţi acţiunea pe care vreţi să o facă HTTrack (Ddescărcare site), după ce aţi ales acţiunea - Ppuneţi o adresă url - Mergeţi şi copiaţi adresa unui site (adresa url a site-ului de pe care vreţi să citiţi informaţii şi în modul offline) - Lipiţi adresa url (Paste). Dacă nu vreţi să vizitaţi întreg site-ul ci vă interesează, doar o anume pagină (categorie, articol), mergeţi şi copiaţi adresa url a acelei pagini (în felul acesta scutiţi din timpul pe care HTTrackil il va utiliza pentru a copia informaţiile de care dvs aveţi nevoie). După ce aţi lipit url-ul dorit daţi Next.
  • În noua fereastra deschisă nu faceţi nicio modificare - Daţi Finish.
  • Acum aşteptaţi să fie copiată informaţia de pe pagină web, în funcţie de mărimea site-ului (de datele ce trebuiesc copiate) va trebui să aşteptaţi mai mult sau mai puţin).
  • După ce s-a terminat de copiat apăsaţi din nou Finish.
  • Acum puteţi merge în Folder-ul creat la început (la primul pas) şi accesaţi de aici fişierul Index, acesta conţine toate informaţiile de pe site şi vă permite să accesaţi site-ul atunci când nu aveţi conexiune la internet.
  HTTrack întâmpină probleme când vine vorba să cloneze site-uri cu un bogat conţinut Flash (video), neputând să copie informaţiile de pe aceste site-uri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!