Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

15 apr. 2015

Programe gratuite de captura video desktop

În ultimul timp am tot fost întrebat despre aplicaţii cu ajutorul cărora ne putem filma desktopul (captură video) pentru a putea crea Tutoriale Video. Eu am scris un articol şi am creat şi un video despre Camtasia Studio (aplicaţia pe care eu o folosesc pentru a filma desktopul ,,Creaza Tutoriale Video HD de cea mai buna calitate'' însă la fel ca şi Bandicam această aplicaţie nu este gratuită. De aceea m-am gândit să scriu acest articol în care să las o listă cu plicaţii pe care le puteţi utiliza atunci când doriţi să filmaţi ecranul calculatorului dvs.

  Pe lângă faptul că o să las o listă cu aplicaţii, o să las şi link-uri către două site-uri care vă pot pune la dispoziţie mult mai multe aplicaţii cu care să faceţi o captură video.

Screen Capturer
  Cu acest software puteţi să înregistraţi activităţile de pe tot ecranul, o singură fereastră sau doar dintr-o anumită arie a ecranului. Videoclipul final va fi foarte comprimat, în comparaţie cu videoclipurile făcute cu alte programe de înregistrat, fără să fie afectată prea mult calitatea. Screen Capturer permite să salvaţi înregistrările în format WMV (presetat) şi AVI. În plus, cu Screen Capturer puteţi şi să capturaţi imagini de pe desktop în format PNG, GÂF, JPG, BMP. La prima rulare, trebuie să vă înregistraţi cu o adresă e-mail valabilă.

Cam Studio
 Gratuit şi simplu de folosit, permite să înregistraţi tot ce se întâmplă pe ecranul calculatorului. Se poate înregistra doar o anumită arie sau tot ecranul, iar în timpul înregistrării video se poate evidenţia cursorul, va permite să adăugaţi un comentariu audio cu ajutorul unui microfon sau să adăugaţi notiţe în video. Fişiere video obţinute cu acest software se pot salva în AVI sau FLV.

OCam
  Permite să înregistraţi tot ce se întâmplă pe desktop, foarte simplu de folosit, cu o interfaţă grafică intuitivă, compusă din câteva butoane, „Record” (începe înregistrarea), „Capture” (salvează un screenshot), „Resize” (redimensionează aria de captură), „Open” (deschide fişierele salvate), „Options”, „Codecs” şi „Info”. Programul permite setarea codec-ului, bitrate-ul, numărul de FPS sau dacă doriţi puteţi să setaţi o limită timpului de înregistrare. Atenţie: la sfârşitul instalării, programul vă întreabă dacă doriţi să schimbaţi pagina principală la browser, dacă nu doriţi acest lucru, trebuie să deselectaţi opţiunea.

Debut Video Capture Software
  Este un program de înregistrat video de la cameră web, surse externe conectate la PC sau direct de pe ecranul calculatorului. Interfaţă grafică este foarte intuitivă, cu toate funcţiile uşor accesibile. Fişierele video pot fi salvate în majoritatea formatelor cunoscute, printre care AVI, WMV, FLV, MPG, MP4 şi MOV. Se poate evidenţia o parte din video, permite setarea rezoluţiei, dimensiunii şi viteza cadrelor înainte să începeţi captura. Atenţie: în timpul instalării Debut va întreba dacă doriţi să instalaţi unele programe de publicitate, dacă nu doriţi trebuie să deselectaţi opţiunile.

Altele
  • Ezvid
  • AutoScreenRecorder
  • Taksi
  • Free Screencast
  • Freecorder
  • ORipa
  • Hypercam
 Site-uri unde găsiţi şi alte aplicaţii de acest gen Aici şi Aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!