Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

6 mar. 2015

Creste performanta PC-ului pentru jocuri

  În ultimul timp, deşi am scris nenumărate articole şi am făcut Tutoriale Video se pare că sunt întrebat tot mai des ,, cum pot juca un joc, de ce nu pot juca un joc, de ce mi se blochează, sau întrerupe jocul". Am încercat să răspund la aceste întrebări aşa cum v-am spus în numărate articole, dar se pare că nimeni nu sta să citească zeci de articole, despre creşterea performanţei unui calculator, despre cum rulezi jocuri chiar dacă nu îndeplineşti cerinţele de sistem, sau nu ai placă video. De aceea m-am decis să grupez informaţiile în 4 articole (tutoriale video) şi dacă nici aşa nu merge, voi face un Tutorial Video cum vă promit că nu o să găsiţi oricât aţi căuta pe net...
   Astăzi voi scrie despre Acceleratoarele de jocuri Acestea sunt aplicaţii care optimizează calculatorul şi jocul (dacă este rulat cu ajutorul acestora). Vă întrebaţi poate de ce trebuie să optimizezi calculatorul, ce legătură are cu modul în care rulează jocul. Am să plec de la o întrebare primită pe canalul YouTube ,,De ce chiar dacă îndeplinesc cerinţele minime de sistem nu pot rula jocul, acesta se întrerupe şi parcă merge în reluare?".
  Răspunsul este unul simplu. Dacă aveţi un sistem (PC, Laptop, Tabletă) cu care teoretic aţi putea rula un joc anume fără probleme, contează foarte mult câte resurse mai are disponibile sistemul pe care să le pună la dispoziţie (pentru a jula acel joc). În felul acesta contează foarte mult câte resurse sunt consumate de alte aplicaţii, Servicii Windows şi procese. 
  Aplicaţiile prezentate în acest articol eliberează o parte din resurse care sunt folosite inutil de către lucruri de care nu avem nevoie in momentul în care rulăm un joc, atunci când avem nevoie de maximul de performanţă.
   Veţi vedea că după rularea acceleratoarelor de jocuri consumul va scădea la jumătate în felul acesta sistemul punând la dispoziţia jocului resursele necesare pentru ca acesta să ruleze optim.
Să luăm un exemplu
   Un Calculator cu 2 GB Ram de memorie şi un procesor 3.000 GHZ, dacă însă în momentul în care rulăm jocul mai mult de jumătate din aceste resurse sunt folosite de către alte aplicaţi, nu putem spune că sistemul nostru mai poate aloca multe resurse pentru a rula jocul. În momentul în care vrem să ne jucăm sistemul funcţionează la maxim şi acest lucru face ca jocul să ruleze sacadat, să se întrerupă, sau să se blocheze. Pentru a înţelege despre ce anume vorbesc vă invit să urmăriţi clipul de mai jos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!