Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

31 mar. 2015

Aplicatie ce citeste cu voce un text in orice limba

Am mai scris in trecut despre o astfel de aplicatie numita IVONA '' Program care iti citeste textul in orice limba cu vocea aleasa de tine '', insă nu era gratuită ca aceasta despre care o să scriu astăzi şi de asemenea instalarea ei era destul de dificilă. De aceea m-am gândit să caut o alternativă uşor de folosit şi de asemenea gratuită şi am dat peste Balabolka şi eSpeak aplicaţii cu ajutorul cărora puteţi să transformaţi un text în audio (ne mai fiind nevoiţi să citiţi ci să ascultaţi).
  Balabolka poate citi texte în diferite formate: DOC, RTF, PDF, ODT, FB2 și HTML. Aplicaţia poate salva, un text în format audio ca WAV, OGG, MP3 sau OGG.
- Instalare şi funcţionarea sunt extrem de simple
- Descărcaţi Balabolka de Aici
- Instalaţi aplicaţia - Run - Next - Next - Next - Install
  Puteţi rula această aplicaţie - Introduceţi textul pe care vreţi să îl citească fie îl redactaţi în timp real în fereastra aplicaţiei, fie introduceţi un fişier text Filă - Deschide - căutaţi fişierul - Open.
  Acum puteţi asculta acel text (vă poate fi citit de către aplicaţie prin alegerea unei voci şi apăsarea butonului Citeşte cu voce tare).
  Puteți modifica viteza de redare a voce și tonul, precum și vocea în sine, Balabolka include două voci standard (masculin și feminin), puteţi însă utiliza şi alte voci pe care le-ai instalat sau care urmează să le instalaţi pe calculatorul dvs.
  Dacă vreţi un pachet de voci gratuit puteţi să instalaţi eSpeak însă dacă vrei un rezultat remarcabil vă recomand IVONA.
   ESpeak este aplicaţia care împreună cu Balabolka sunt prezentate în Videotutorialul de mai jos/
- Descărcaţi eSpeak de Aici
- Instalarea este simplă - Run - Next - Next - Install
  Acum puteţi salva textul cu vocea dorită mergeţi la Filă - Salvaţi ca Filă audio Citită - Alegeţi locul de salvare - Formatul în care să fie salvat - Salvaţi. Acum vă puteţi bucura de un fişier text transformat în fişier audio pe care îl puteţi asculta ori de câte ori aveţi nevoie.
  Textul poate fi citit şi salvat în orice limbă. Pentru aceia care nu au înţeles ce au de făcut îi invit să urmărească clipul de mai jos.

1 comentarii:

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!