Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

13 feb. 2015

Cum sterg un Windows daca avem doua instalate pe un PC

Încă sunt mulţi cei care nu ştiu să instaleze corect un sistem de operare Windows ,, Cum instalezi Windows 7 de la zero'' şi deşi nu ştiu, încearcă (nu este nimic în neregulă cu acest lucru), insă rezultatul nu este de cele mai multe ori cel dorit. Zilele trecute am fost rugat să rezolv o instalare nereuşită a unui Windows. După instalare persoana respectivă s-a trezit că are două sisteme de operare pe calculator, iar la pornire (în ecranul de Boot) este întrebată care din ele vrea să lucreze...
  Pentru a scăpa de această problemă aveţi la dispoziţie mai multe soluţii.
1. Dacă vreţi doar să nu vă mai apară acel Dual Boot (dar Windows-ul să rămână în continuare instalat)
Faceţi următoarele

  Click dreapta My Computer - Advanced system setting - Settings (Startup and Recovery) debifaţi căsuţa Time to display list of operating systems.

2. Dacă vreţi să ştergeţi unul din Windows-urile instalate 
Faceţi următoarele
  Hotărâţi-vă care Windows vreţi să îl păstraţi intraţi in Start - Run şi în această căsuţă tastaţi %windir% - OK (odată identificat sistemul care dorim să îl păstrăm) va trebui să îl ştergem pe cel pe care nu îl mai dorim (mergem în partiţia în care este instalat acesta şi ştergem folderul care contine Windows-ul, de regulă numele acestuia este Windows.old sau Windows.000 uneori WinNT.
   Acum scoatem sistemul de operare şters, din meniul de boot. Pentru a face acest lucru va trebui să edităm boot.ini. Urmaţi paşi de la punctul 1, sau apăsaţi tastele: Windows + Pause/Break pentru a deschide System Properties. Mergem pe tab-ul "Advanced" şi facem click pe butonul "Settings" de la Startup and Recovery.
  Click pe butonul Edit pentru a modifica boot.ini (Ştergem liniile sistemului de operare eliminat şi păstrăm pe cele ale sistemului dorit), ar trebui să vă rămână aşa în funcţie de varianta de Windows pe care o aveţi instalată
[boot loader]
Timeout=30
Default=mulţi (0) disk (0) rdisk (0) partition (1) \WINDOWS
[operating systems]
Mulţi (0) disk (0) rdisk (0) partition (1) \WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional"/noexecute=optin/fastdetect

  Salvăm fişierul boot.ini, setăm time "0" la "Time to display list of operating system" şi apăsăm OK.
Restartăm calculatorul.
  După restart se va încărca automat sistemul de operare Windows XP ales de dvs.
  Dacă aceşti paşi vi se par dificili s-au dacă sistemul de operare pe care doriti să il stergeti este altul decât Windows Xp cineva s-a gândit la dvs. şi a creat o aplicaţie cu ajutorul căreia puteţi face acest lucru mult mai uşor, această aplicatie se numeşte NanWick Windows Uninstaller şi pentru a scăpa de un Windows pe care nu îl mai doriţi este de ajuns să selectaţi partiţia pe care acesta este instalat şi apoi apăsaţi butonul Uninstaller şi acesta va fi şters fără sa mai urmaţi vre-unul din paşi de mai sus.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!