Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

30 ian. 2015

BlueScreenView te scapa de erorile ce aduc ecranul albastru (BSOD)

 Am scris un articol despre cauze care determină apariţia Blue Screen infam of Death (BSOD) De ce apare ecranul albastru - Blue Screen Error'' Şi posibile remedieri. Astăzi însă vin şi vă prezint o aplicaţie care vă poate spune ce anume a determinat apariţia acelui ecran albastru în felul acesta putând soluţiona mult mai uşor problema. Windows a făcut îmbunătățiri în ultimii ani, dar va rula în continuare ecranul albastru, (Blue Screen), atunci când există o eroare majoră de sistem. Partea cea mai dificilă este aflarea cauzei care a determinat apariţia erori şi implicit a ecranului albastru şi aici ne poate ajuta...
  BlueScreenView este o mică aplicaţie concepută pentru a vedea informațiile conținute în dosarele Minidump pe care Windows le creează după un ecran albastru. În meniul aplicației, puteți vedea o listă de fișiere Minidump cu informații de bază, cum ar fi data erorii, sau numele fișierului. În partea de jos a ferestrei, puteți alege să vedeți nici o listă de drivere implicate în eroare, sau chiar o recreere a ecranului albastru în stil Windows XP. Dacă faceți dublu click pe oricare dintre fișierele de eroare, veți primi informații mai detaliate.
Mod de utilizare
- Rulaţi aplicaţia (nu necesită instalare)
  La rulare aplicaţia va scana toate informaţiile găsite în folderul C: \Windows\Minidump (locul unde se salvează raportul erorilor apărute) și va afişa informațiile extrase într-un tabel.
- Data și ora de eroare
- Codul de eroare (Bug Cod de verificare)
- Parametri
- Cauzele
- Driver-e implicate
- Descrierea.
  Aceaste informați ne pot fi suficiente pentru a cunoaște cauză erorii și pentru a lua măsuri de remediere a acestora.
Ce să faci după cunoașterea cauză erorii?
  - Când cauză este un driver chiar dacă acesta este instalat pe Windows, soluția este de a accesa site-ul producătorului și de a căuta, descărca şi instala cel mai recent driver pentru sistem de operare utilizat. BlueScreenView poate facilita căutarea File alegeţi opţiunea: "Google căutare - Bug - Browser-ul se va deschide și va iniţia automat o căutare pe Google a driver-ului necesar.
  - Când cauză este unul sau mai multe fișiere specifice Windows, cauză inițială este mai complicat de diagnosticat. Acestea pot fi erori de hardware (hard disk, memorie), conflictele hardware cu sistemul afectate de pene de curent, virus, etc. 
Soluțiile pot fi mai multe
    - Actualizarea driver chipset.
    - Verificare Hard Disc de erori
    - Devirusare (vă recomand să citiţi acest articol '' Elimina virusii, incluziv de pe Stick si Memory Card ''  
Vă recomand acest instrument pentru a determina cauzele care au determinat apariţia Blue Screen. Îl rulaţi şi aplicaţia va afişa informaţiile, în felul acesta veţi ştii ce s-a întâmplat şi veţi putea evita pe viitor apariţia acestor erori.

1 comentarii:

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!