Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

9 ian. 2015

Cum si cat castigi cu Google si Youtube

  În ultimul timp am tot primit întrebări în rubrica de comentarii a canalului de YouTube Radio Intim cu privire la modul în care eşti plătit de Youtube. Unii se plângeau că deşi au vizite, like-uri, comentarii şi subscribe nu primesc bani, sau deşi pe YouTube le apar bani în contul Google Adsense nu le apar aceşti bani. Astăzi m-am decis să lămuresc toate aspectele şi să vă fac să înţelegeţi când şi cum vă plăteşte Google şi YouTube.
  Am scris mai multe articole despre cum îţi monetizezi site-ul, cum îţi faci cont Google Adsense, Cum devii partener YouTube, sau Cum primeşti bani, le găsiţi pe toate în pagina Trucuri Site/Blog - Monetizare Google/Monetizare YouTube.
  De la început vreau să spulber mitul cum că factorul important în valoarea veniturilor Adsense este numărul de vizite, numărul de abonaţi, like-urile, comentariile

  Nu vei primi bani în funcţie de numărul de vizite şi nici în funcţie de comentarii, like-uri sau subscribe, din păcate acestea sunt acţiuni care determină în mod indirect valoare veniturilor, în sensul că;
- Dacă ai mai mulţi abonaţi = mai multe vizite = sanse să dea cineva click pe anunț.
- Dacă primeşti like-uri, comentări = ai credibilitate = vei fi recomandat de Youtube în căutări = mai multe vizite = sanse să dea cineva click pe anunț.
- Un alt factor important în valoarea câştigurilor este numărul videoclipurilor puse la generare de bani şi durata acestora. Cu cât sunt mai multe şi de lungă durată (peste 5 min.) cu atât mai mari vor fi şansele să genereze bani.
- Nu contează câte clipuri ai încărcate pe canalul partener YouTube contează doar câte ai la generare de bani. Dacă pe un canal partener ai încărcate o 100 de clipuri (
dintre acestea doar câteva sunt puse la generare de bani) toate clipurile (o 100) îţi aduc 10.000 de vizite, ar trebui să verifici câte vizite îţi aduc strict clipurile puse la generare de bani pentru a vedea şansele de a câştiga bani cu acestea, Intrucat restul nu sunt valorificate.
  În concluzie pentru a câştiga bani cu Youtube va trebui să aveţi multe clipuri puse la generare de bani mulţi abonaţi, multe like-uri, multe comentări, dar tot ce contează sunt clik-urile pe anunţurile care rulează pe clip, este de la sine înţeles ca un număr mare de vizionări duce la şanse mai mari ca numărul click-urilor să crească şi implicit şi veniturile obținute.
  La blog principiul este asemănător aici contând şi mai mult numărul clik-urilor pe anunţuri (nu faceţi nimic care să încurajeze click-urile pe acestea, riscaţi să vi se suspende contul Adsense)
  Veniturile sunt obţinute în funcţie de RPM care este calculat conform formulei:
RPM = (venituri estimate:număr de vizualizări de pagină) x 1.000
De exemplu:
    Dacă aţi obţinut venituri estimate de 0,75 USD din 125 de afişări de pagină, valoarea RPM a paginii va fi egală cu 0,15:125x1.000, adică 6 USD;
    Dacă aţi obţinut venitul estimat de 170 USD din 55.000 de afişări ale anunţurilor, valoarea RPM a anunţului va fi egală cu 180:45.000x1.000, adică 3,09 USD.
  RPM-ul este direct proporţional cu valoarea câştigurilor generate de Blog-ul dvs
  Pentru a înţelege mai bine fenomenul am făcut un Tutorial Video în care exemplific cu valori, fiecare punct explicat mai jos, în acest video aveţi prezentate câştigurile lunare ale unui canal cu peste 2 mii de abonaţi, 105 Clipuri încărcate (nu toate la generare bani) peste 40 de mii de vizionări/lună şi peste 100 de mii de minute vizonate/lună
  De asemenea aveţi prezentate in acest clip şi veniturile lunare ale unui blog cu peste 40 de mi de afişări/lună
  Vă recomand să citiţi şi acest articol unde veţi găsi foarte multe informaţii cu privire la modul în care vă puteţi crea un cont Adsense la cum retrageţi bani, etc ,,Cum castigi bani cu YouTube si Google AdSense''

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!