Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

16 ian. 2015

Cum sa ai mai multe desktop-uri pe acelasi ecran

  De multe ori deschidem atâtea ferestre şi iniţiem atâtea activităţi pe calculator încât ne-am dori să avem mai multe ecrane (desktop-uri), ca să nu mai fim nevoiţi să navigăm de fiecare dată în bară de start pentru a căuta şi deschide fereastra de care avem nevoie. Ce aţi spune de o aplicaţie care vă împarte desktop-ul în mai multe părţi (până la 20) făcând posibilă navigarea mult mai uşoară şi rapidă între ferestrele ce le aveţi deschise...
 Să spunem că iniţiaţi o conversaţie pe Yahoo Messenger, citiţi un Email, aveţi o altă conversaţie pe Skype, mai aveţi de redactat şi un document, aţi deschis câteva pagini web în care să căutaţi informaţii. Bara dvs. de Start a devenit mai mult decât aglomerată fiindu-vă foarte greu să identificaţi rapid ce fereastră trebuie să deschideţi. Ce aţi spune dacă aţi vedea toate ferestrele deschise pe acelaşi ecran ca şi cum aţi avea mai multe. Există aplicaţii care pot crea Desktop-uri virtuale şi care vă pot asigura un confort în activitatea dvs.
  Aplicaţia pe care o să o prezint (atât în acest articol cât şi în clip) se numeşte Dexpot şi o puteţi descărca gratuit de Aici 

Este foarte uşor de folosit rapidă şi nu consumă foarte multe resurse
- O instalaţi conform instrucţiunilor din Tutorialul Video pe care îl voi lăsa mai jos
- Nu aveţi prea multe setări de făcut, după instalare aceasta va rula în bară de Start (dreapta jos)
- Daţi click dreapta pe pictograma aplicaţiei şi alegeţi Desktop Manager - se va deschide o mică fereastră cu 5 monitoare dintre care 4 desktop-uri şi un manaeger al acestora. Trecerea de la un Desktop la altul se face prin click pe fiecare desktop, sau dacă vreţi o privire de ansamblu a tuturor ferestrelor deschise daţi click pe Manager-ul celor 4 desktop-uri pentru a avea un Full-screen Preview (pentru a vedea ce se află pe toate cele 4 desktop-uri)
  Dacă doriţi mai mult de 4 desktop-uri aveţi posibilitatea să alegeţi până la 20 de ferestre în care să fie împărţit ecranul dvs. Pentru asta mergeţi şi daţi click dreapta pe pictograma aplicaţiei (în bară de start) şi Settings - la Variable Desktop alegeţi valoarea dorită de la 1 la 20. De asemenea în panoul Setting puteţi face mai multe setări cu privire la acţiunile şi aspectul aplicaţiei Dexpot. Navigaţi în meniul din stânga pentru a vedea ce alte setări puteţi face la General - Appearence - Components - Controls - Switchings Desktop - Plugins and Extras (eu vă recomand însă singura setare necesară în cazul în care aveţi nevoie de mai mult de 4 desktop-uri). Restul setărilor fiind exact cum ar trebui să fie.
Mai sunt şi alte aplicaţii de acest gen amintesc doar:
- VirtuaWin
- Sysinternals Desktops
- WindowsPager
  Vă invit să urmăriţi Tutorialul Video de mai jos pentru a vedea ce anume face această aplicaţie şi cum anume vă poate ajuta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!