Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

11 ian. 2015

Cum inregistrezi propria voce la cea mai buna calitate

  Am scris mai multe articole despre aplicaţia Audacity însă se pare că am lăsat încă multe lucruri nespuse despre această aplicaţie care sincer vă spun că e cea mai accesibilă aplicaţie de acest gen, nu numai pentru că este gratuită ci şi pentru că este simplu de folosit şi eficientă, dacă vreţi să faceţi o înregistrare (a propriei voci) pe care apoi să o editezi pentru a părea că este făcută în studio, şi cu scule sofisticate Audacity te ajută...
  Cu această aplicaţie se pot face multe lucruri în ceea ce priveşte editarea audio, de la eliminarea unui zgomot de fond la scoaterea voci de pe suportul audio, de la modificarea voci (diferite efecte) la înregistrare audio de cea mai bună calitate de pe site-uri/
  Dacă ar fi să îi caut un punct slab aş putea spune că acesta este faptul că, pentru a salva rezultatul final (înregistrarea) în format mp3, va trebui să instalaţi un Plug-ins şi anume Lame mp3 for Audacity. Nu ştiu de ce dar mulţi se cramponează în acest lucru acest Plug-ins se instalează însă foarte simplu ca orice altă aplicaţie.
  Pentru a afla ce ştie să facă această aplicaţie este de ajuns să tastaţi în căsuţa de căutare Audacity şi veţi găsi toate articolele scrise până acum despre acest program.


  Astăzi însă am să scriu despre posibilitatea de vă înregistra şi mai mult de atât de a edita această înregistrare în aşa fel încât să pară o înregistrare profesională.
- Descarcati Audacity de Aici (pe această pagină găsiţi toate Plug-in-urile adiționale)
- Instalaţi (mai întâi aplicaţia) apoi Plug-in-urile
- Pentru a începe înregistrarea (va trebui să deţineţi un microfon conectat la un Calculator, sau Laptop)
- Rulaţi aplicaţia şi apăsaţi butonul Record puteţi opri oricând înregistrarea cu butonul Stop. Salvaţi înregistrarea mergând la file Export - alegând un format (mp3 doar după ce instalaţi Lame mp3)
  Aceştia sunt paşi simplificaţi pentru înregistrare însă înainte de a salva ar fii bine să editaţi această înregistrare pentru ca rezultatul să fie pe măsură aşteptărilor.
  Întrucât ar fii trebuit să scriu cam 5 pagini respre setări si configurări necesare, m-am gândit că mai util v-ar fi un clip explicativ de 15 minute în care prezint setările pentru a obţine o înregistrare de calitate.
  Vă recomand să vizionaţi acest Tutorial Video pe Youtube pentru că în descriere voi lăsa toate clipurile despre Audacity făcute până acum (consider că aveţi multe de învăţat din acestea). Curând va urma un alt Videotutorial în care vă voi arăta cum vă puteţi modifica vocea cu această aplicaţie (adaugă efecte, schimbă viteza de redare, tonalitatea, etc).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!