Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

15 ian. 2015

Cum dezinstalezi aplicatile de sistem Android

 Am fost întrebat de curând de către Mihai cum se pot dezinstala aplicaţiile pre instalate de pe un telefon cu Android, că nu reuşeşte să facă acest lucru, sau reuşeşte doar parţial, întrucât la primul Update acestea revin în sistem. Sunt anumite Aplicaţii aproape inutile care vin instalate în momentul în care vă cumpăraţi un telefon cu Android şi din diferite motive producători au uitat să pună butonul de Uninstal la aceste aplicaţi lăsându-le să vă consume memorie, baterie şi internet.  Astăzi voi prezenta mai multe metode (sper eu funcţionale) prin care să puteţi dezinstala/ascunde/îngheţa aplicaţii inutile.
Cum dezinstalezi aplicaţiile Android?
- Sunt două situaţi care contează telefonul este Root-at, sau nu?
- Sistemul de operare Android este mai nou sau mai vechi de varianta 4.4
Telefon fără Root făcut
1. Descărca Apex Launcher Free din Google Play
- Deschideţi aplicaţia şi intraţi în meniu – Ţineţi apăsat lung aplicaţia care vreţi să o dezinstalaţi, şi trageţi-o în colţ stânga sus unde scrie "Uninstall" - Închideţi şi dezinstalaţi Apex Launcher, apoi reporniţi telefonul.
2. Dacă sistemul Android este mai vechi de 4.4
  Mergeţi în sertarul cu aplicaţi (Apps) - atingeţi meniul și selectaţi Ascunde (Hide) Aplicații – Selectaţi aplicaţia ce vreţi să o ascundeţi și apoi atingeţi Terminat pentru a termina.
2.1.Dacă sistemul Android este mai nou.
 Mergeţi la Setări - Dispozitiv - Apps (pentru a găsi aplicația pe care doriţi să o eliminaţi) - Selectaţi Forţează Oprirea şi apoi Dezactivare - nu veţi şterge aplicaţia, dar se va opri pe telefon, nu să fie văzut din nou până când se face o resetare la setări din fabrică fabrică.
Dacă ai Root făcut pe telefon
 Poţi folosi una din aplicaţiile de mai jos (ne este nevoie sa le instalati pe toate, instalati pe rand pana o gasiti pe cea cu care puteti dezinstala aplicatiile de sistem).
1. Dacă ai Rom Default şi telefonul este Root-at foloseşte Titanium Backup.
2. Root Uninstaller.
3. Descarcă şi instalează AnTek App Manager, ce face această aplicaţie?
*Backup/Restore pentru aplicaţii
*Freeze/Defrost – Freeze aduce aplicaţia într-o stare ascunsă faţă de sistem şi nu mai ocupă resurse sau baterie. Această este soluţia ideală în cazul în care vreţi să dezactivaţi/ascundeţi aplicaţiile stock fără a le şterge definitiv. Defrost reprezintă aducerea aplicaţiei la starea iniţială.
*Uninstall – dezinstalează definitiv aplicaţia din dispozitivul Android
Clear cache – curăţă cache-urile system, din memoria internă sau card SD.
4. ROM Customizer
  Dezinstalează aplicațiile inutile de sistem, dar le poate și reinstala la nevoie din folderul unde le va salva pe cele dezinstalate. Are și opțiune de îngheţare (froze)/dezghețare a aplicațiilor pe care nu am vrea să le dezinstalăm definitiv, ci doar să renunțăm temporar la ele.

2 comentarii:

  1. Recent, dupa cateva hartuiri, un update de android la versiunea lollipop (am v.4.4) m-a pacalit si mi s-a descarcat. Momentan imi ocupa putin peste 1gb degeaba. Eu refuz sa il instalez, dar imi apare update-ul in bara de notificari. Cum as putea sa sterg descarcarea de update si sa nu mai imi apara in bara de notificari? Exista vreo modalitate de a face asta in afara de factory reset? Thx

    RăspundețiȘtergere

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!