Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

14 dec. 2014

Mareste spatiul liber pe Hard Disk

Din seria articolelor dedicate modalitatilor de a castiga spatiul liber pe Hard Disk ( le puteti gasi aici pe toate http://plr.io/1lj). O să scriu astăzi despre 2 aplicaţi gratuite cu ajutorul cărora puteţi găsi fişierele şi folderele pe care le aveţi salvate de mai multe ori în calculator. Odată găsite puteţi şterge dublurile acestora salvând astfel spaţiu preţios pe Hard Disk.
 1. Auslogics Duplicate File Finder pe care o puteţi descărca de Aici
  Această aplicaţie este uşor de folosit, odată instalată rulaţi-o şi în fereastra deschisă bifaţi partiţiile pe care doriţi să se facă scanarea după dubluri (în caz că aveţi mai multe) acestea vor apărea în partea dreaptă sus, iar în partea dreaptă bifaţi tipul fişierelor şi folderelor care vreţi să fie incluse în această scanare, dacă doriţi ca fişierele mai mici de 1 kb să nu fie incluse în această căutare puteti bifa căsuţa ignor... (eu vă recomand să nu o bifaţi pentru a căuta şi printre fişierele goale). Odată făcute aceste setări apăsaţi butonul Search.
  Când va fi terminată căutarea vor fi afişate rezultatele faceţi click pe săgeata din partea dreaptă a butonului “Select “(din josul ferestrei), alegem funcția “Select All Duplicates în Each Group” apoi dăm click pe “Delete Selected Files” şi în clipa aceasta vor fi şterse toate dublurile. Dacă însă dorim să păstrăm un exemplar într-un folder anume, (într-o locaţie/partiţie) va trebui să debifati respectivul exemplar înainte să dăm Delete Selected Files, deasemenea dacă dorim ca anumite dubluri să nu le ştergem va trebui să le debifăm.
2. Duplicate Cleaner
Această aplicaţie o puteţi descărca de Aici
  Duplicate Cleaner are o interfaţă puţin mai complicată cu mai multe funcţii având posibilitatea să alegeţi atât modalitatea de scanare, ce tip de fişiere să scaneze, în ce locaţii, astfel scanarea după duplicate putând dura mult mai puţin, dacă aţi făcut aceste setări avansate. Să nu credeţi însă că folosirea acestei aplicaţii este dificilă, din contră, meniul este extrem de bine explicat făcând ca lucrul să devină uşor şi rapid.
  Nu trebuie să le instalaţi pe amândouă, instalarea uneia fiind de ajuns, vi le-am prezentat pe amândouă pentru a avea de unde alege şi de asemenea pentru că tratează diferit căutarea duplicatelor, una în mod simplu, alta precis şi rapid, depinde de dvs. pe care o alegeţi. Deşi indicat ar fii să le folosiţi ca şi test pe amândouă apoi să decideţi cu care să rămâneţi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!