Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

7 dec. 2014

Mai mult spatiu pe partitia C instaland corect aplicatiile

Din ciclul articolelor dedicate eliberări spaţiului pe partiţia C am să scriu un nou articol despre o modalitate simplă de a vă bucura de mai mult spaţiu pe partiţia pe care rulează sistemul de operare. Este cred inutil să vă spun că Windows-ul rulează mult mai rapid atunci când partiţia pe care este instalat este mai mică (pentru Windows Xp 10 - 20 GB, iar pentru Windows 7 30-50 GB) şi informaţia scrisa pe Hard este compactă (Defragmentată). Am scris alte două articole despre modalităţi de a mari spaţiul de pe partiţia C le găsiţi Aici http://plr.io/1lj. Astăzi o să scriu despre o a 3 a metodă...
  Dezinstalarea unor aplicaţi, instalarea pe o altă partiţie, sau instalarea strict a lucrurilor de care avem nevoie, despre toate acestea o să scriu în acest post, de fapt am să scriu despre cum se face o instalare corectă, în felul acesta economisind spaţiu pe partiţia pe care rulează Windows-ul (dacă acolo se vă instala aplicaţia).
  De multe ori instalăm aplicaţii cu nemiluita (de avem, sau nu avem nevoie de ele), dar ce e mai rău este că din comoditate, sau neștiință unii utilizatori instalează aplicaţii în modul Standard - Default nefiind atenţi dacă programul mai cere să instaleze și lucruri suplimentare ca:
- Bare de instrumente și alte chestii publicitare.

- Alte utilitare şi aplicaţii inutile (nu ai neapărat nevoie de acele lucruri care vin la pachet de regulă la instalarea aplicațiilor gratuite).
 1. Recomand în momentul în care instalaţi o aplicaţie să alegeţi modul Custom şi să deselectaţi tot ce nu doriţi să se instaleze odată cu aplicaţia, debifaţi toate căsuţele iar când minimul de instalare a fost atins nu veţi mai fi lăsaţi să deselectaţi, acum puteţi da Install.
  Ex. Suita Office de la Microsoft... Mulţi au nevoie de Word şi poate Excel însă făcând o instalare Standard se aleg cu toată suita, instalând şi lucruri pe care nu le vor folosi niciodată, ocupând însă spaţiu preţios mai ales dacă este instalat pe partiţia C.

2.  Încă un lucru important este partiţia în care se instalează aplicaţia. Eu recomand alegerea unei alte partiţi faţă de cea în care este instalat Windows-ul (mai ales daca aplicația are dimensiuni mari). Pentru asta în momentul în care Installer-ul vă spune în ce partiţie se instalează aplicaţia (Default toate aplicaţiile se instalează în C) dvs puteţi alege o altă partiţie pentru instalare apăsând butonul Browse și alegând locul unde doriţi să se instaleze respectiva aplicaţie. (imaginea de mai jos).
  O să scriu un articol despre mutarea aplicaţiilor deja instalate pe partiţia C într-o altă partiţie (dar asta nu știu când pentru că va trebui să îi atașez articolului și un video și momentan nu dispun de timpul necesar creieri acestui material).
3. Recomand dezinstalarea programelor care ocupă foarte mult spaţiu şi căutarea unor alternative mai mici ca dimensiune. Am scris un articol despre cum afli alternativa oricărui program
Afla alternativa oricarei aplicatii-program. Pentru a afla ce aplicaţi vă ocupă spaţiu şi cât anume, vă recomand să folosiţi Windirstat pe care îl puteţi descărca de Aici. 
4. Este de la sine înţeles că pentru a elibera spaţiu pe C vă recomand să dezinstalaţi aplicaţii de care nu aveţi neapărat nevoie, pentru dezinstalare folosiţi RevoUninstaller despre care am scris pe acest blog Cum poti folosi la nesfarsit orice versiunea TRIAL
5.  Folosirea aplicaţiilor portabile acestea nu necesită instalare, evitând astfel ocuparea spaţiului pe partiţia pe care rulează Windows-ul.
6. Pentru salvarea spaţiului puteţi salva anumite informaţii în mediul online sunt site-uri care oferă găzduire de informaţii am scris pe acest blog despre Dropbox
Cum stochezi si sincronizezi pana la 2 GB de informatii online Gratuit.
 Am să continui să scriu articole despre posibilităţi de a salva spaţiul de pe partiţia C le voi grupa pe toate într-un loc (aveţi link-ul la începutul articolului) în felul acesta putând să puneţi în practică toate sfaturile pe care le-am menţionat în diferite articole pe această temă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!