Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

20 nov. 2014

Ccleaner sterge definitiv fisiere de pe Hard Disk

Idea acestui articol a plecat de la întrebarea, Dacă sunt atâtea programe de recuperat date, dacă îmi vând calculatorul, cumpărătorul poate recupera acele date?". Răspunsul aceste întrebări este afirmativ " Da poate recupera acele date" însă partea bună este că sunt aplicaţi care pot şterge toate informaţiile definitiv, fără ca acestea să mai poată fi recuperate. Am să scriu în acest articol despre...
  O aplicaţie dragă mie Ccleaner este mică aplicaţie care vă optimizează PC-ul, va şterge aplicaţiile definitiv (fără să lase urme în regiştri), şi acum veţi afla că poate şterge definitiv (irecuperabil) datele de pe Hard Disk.
Paşi sunt simpli:
- Descărcaţi Ccleaner de Aici 
- Instalaţi şi rulaţi aplicaţia în fereastra deschisă mergeţi la Unelte - Curățare hard şi aici aveţi opţiunea de a şterge spaţiul liber de pe Hard Disk, această opţiune nu va afecta în nici un fel informaţia pe care o aveţi pe acesta (se referă la spaţiu pe care în decursul timpului au fost scrise şi şterse şi iar scrise şi şterse informaţii). În caz că vrem să golim definitiv o partiție, unde nu este Windows-ul, putem selecta a două opțiune, “Tot hardul” și toate datele de pe hard vor fi șterse, inclusiv ce am șters (cu Delelete) și ce nu, Hard-ul rămânând gol (această opţiune este indicată atunci când vrem să vindem pc-ul/laptopul, sau doar hard-ul.
  Voi scrie doar despre folosirea primei opţiune, de a şterge definitiv spaţiul liber
  Unelte (săgeata 1) - Curăţare hard (săgeata 2) - Ştergere - Doar spaţiul liber (săgeata 3) - Siguranţa (săgeata 4), aici aveţi 4 grade de ştergere:
- Simpla Înlocuire (1 pas)
- DOD 5220 22 M (3 paşi)
- NSA (7 paşi) Ştergerea o să dureze 20 de minute
- Gutmann (35 faze) ştergerea o să dureze aproximativ 6-11 ore, totul depinzând de mărimea hard-ului.
  În funcţie de gradul de siguranţă a ştergeri vă invit să alegeţi una din aceste opţiuni eu recomand NSA, oferă un grad mare de siguranţă (datele nu mai pot fi recuperate). Dacă aveţi mai multe partiţii ca în imaginea de mai jos alegeţi de pe care partiţie să se şteargă datele (săgeata 5) şi apoi apăsaţi Sergeti (săgeata 6)
date ce nu mai pot fi recupera
   O să mai scriu şi despre alte aplicaţi care se ocupă cu ştergerea definitivă a datelor, am prezentat Ccleaner întrucât aceasta este o aplicaţie gratuită foarte mică şi eficientă şi are mai multe întrebuinţări pe care le-am menţionat mai sus şi pe care le veţi descoperi şi singuri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!