Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

12 dec. 2014

Afla daca cineva iti fura net

  Nu sunt multe de spus pe această temă. Idea este simplă, din ce în ce mai multe aplicaţii se laudă că pot sparge parola WiFi şi atunci în momentul în care observi că viteza ta de net (Upload/Download) a scăzut îţi pui normal întrebarea oare îmi fură cineva net-ul, oare mi-a spart cineva parola şi sa conectat la reţeaua mea Wireless? Să afli acest lucru este foarte simplu, să scapi de intrus e puţin mai complicat.
Cum afli dacă cineva îţi fură net?
  Foarte simplu instalezi o aplicaţie care scanează reţeaua pentru a depista toate dispozitivele conectate la reţeaua dvs. Wireless
  SoftPerfect WiFi Guard este aplicaţia gratuită care vă oferă informaţi despre toate dispozitivele conectate la reţeaua în momentul scanări.
Cum Funcționează?
- Instalaţi aplicaţia: Run - Install - Next
- După instalare rulaţi aplicaţia şi urmaţi paşi prezentaţi în imagine
  Vi se va cere să selectați adaptorul Wireless (Sageata 1) - Daţi click pe Scan Now (săgeata 2) - După Scanare vor fi afișate toate dispozitivele conectate în acel moment la rețeaua Wireless, dacă vor fi detectate dispozitive necunoscute veţi fi notificat.

Nota* 
  Nu toate dispozitivele detectate ca necunoscute sunt intruisi, pot fi telefoanele, tabletele personale conectate la wifi, de aceea trebuie să daţi click dreapta pe dispozitivul detectat Propietăți (săgeata 3) pentru a vedea mai multe amănunte şi pentru ai face o descriere scurtă în caz că l-aţi recunoscut (săgeata 4, 5, 6)
  Dacă însă aplicaţia a detectat un dispozitiv despre care nu aveţi cunoştinţă va trebui să îl înlăturaţi din reţea şi acest lucru se face prin schimbarea parolei de conectare la ruter. Dacă nu știți cum să schimbaţi parola ruter-ului aveţi un Tutorial Video mai jos (nu îmi aparţine). Dacă aveţi cunoştinţă de un video mai bine explicat vă rog să îmi lăsaţi url-ul în rubrica de comentarii şi dacă se va dovedi a fi mai relevant îl voi încărca pe acela.
Vă Mulţumesc!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!