Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

21 oct. 2014

Google Chrome mult mai rapid

Nu am apucat să scriu bine articolul despre modul în care puteţi seta Browser-ul Mozila astfel în cât acesta să devină mult mai rapid că am fost întrebat, pentru Opera nu ştii setări?", sau pentru Google ai ceva" sincer Opera are ceva probleme dar rapid este rapid cât despre Google Chrome am să scriu acest articol în care sper să includ cât mai multe setări, însă fără să mai fac un articol ca cel anterior care este destul de lung...
Aceste setări vor fii pe două planuri
- Setări Medii
- Setări Avansate

Setări Medii 
1. Folosiţi aplicaţii de optimizare
- Descărcaţi aplicaţia SpeedyFox de Aici
- FastestChrome. Add-ons
2. Setări ale Browser-ului 
Configurarea paginii de start. 
  În cazul în care vrei să fie deschisă o anumită pagina la pornirea Google Chrome, alege Open a specific page or set of pages: 
  Dacă vrei ca motorul de căutare sa fie Google click Manage search engines
  Dacă vrei ca Google Chrome să fie browserul implicit, atunci este necesar să selectezi opţiunea Make Google Chrome my default browser. Acest lucru înseamnă că link-urile/paginile vor fi deschise automat cu acest navigator şi nu cu altul
Ștergeți istoricul de navigare. 
  Dați click pe meniul Chrome Setări (Settings) în bară de instrumente a browserului - Selectați Instrumente - (Show advanced settings) - (Privacy) - Selectați Ștergeți datele de navigare. - (Clear browsing data) - În caseta de dialog care apare „Ștergeți istoricul de navigare”.. - (Clear browsing data). Folosiţi meniul din partea superioară pentru a selecta cantitatea de date pe care doriţi să o ştergeţi. Selectaţi de la început pentru a şterge tot istoricul dvs. de navigare - Ștergeți datele de navigare. - (Clear browsing data) 
Oprirea rapoartelor de eroare
Tastati in bara de adrese Google Chrome chrome://settings/, sau mergeti in meniu - Settings - Show advanced settings - Privacy debifati :
- Use a web service to hel resolve navigations errors
- Use a predition service to help complete searches and URL's typed in the adress bar
- Automatically send usage statistics and crahs raports to Google

Scoateți Extensii neutilizate
  Deschideţi Google Chrome scrieţi în bară de adrese chrome://extensions/, sau intraţi in meniul Chrome - Settings
Scoateți Plug-in-urile neutilizate
   Deschideţi Chrome scrieţi în bară de adrese chrome://plugins/ sau intraţi in meniul Ghrome - Settings 
Eliminaţi Taburile memorate în bară Bookmark
  Apăsaţi CTRL + SIFT + O şi ştergeţi ceea ce nu aveţi nevoie.
Elimina miniaturile paginilor vizotate care apar pe pagina de start
  Dați click pe x-ul care apare în dreapta sus când plimbați cursorul pe miniaturaŞterge istoricul fişierelor descărcate în timp
  Pentru a vedea lista descărcărilor efectuate pe calculatorul tău, apasă combinaţia de taste Ctrl+J. Pentru a şterge înregistrările din lista, apasă butonul Clear all. Pentru a afişa un anumit fişier descărcat, apasă butonul Show în folder; pentru a-l şterge numai pe acesta, apasă butonul Remove from the list:
Accesare rapidă
   Dacă vrei să deschizi rapid o nouă filă de pe calculatorul tău, apasă combinaţia de taste Ctrl+T; dacă vrei să redeschizi ultima pagină accesată, apasă combinaţia Ctrl+Shift+T:
 Navighează anonim
   Atunci când vrei să navighezi pe internet fără ca paginile accesate să poate fi văzute şi de altcineva, poţi folosi modul Incognito pus la dispoziţie de Google Chrome. Apasă combinaţia de taste Ctrl+Shift+N. De asemenea, acest mod este util şi pentru că nu salvează fişierele numite cookies din paginile accesate şi, în consecinţă, nu încarcă inutil spaţiul din calculatorul tău. De reţinut este faptul că în modul Incognito extensiile instalate în Google Chrome nu sunt active:
 Setări Avansate
Dezactivați Google Chrome auto-actualizare (Auto Update)
Aceasta se face tastand in bara de adrese chrome://plugins/ si de aici dezactivati Google Update.
  Dacă nu gasiți acest Plugins va trebui să mergem în editorul de regiştri: Start - Run - scriem regedit - Enter - deschidem
_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Policies/Google/Update 
  Creaţi aici două key în caz că nu există (în fereastra din dreapta daţi click dreapta New - DWORD denumiţi key
AutoUpdateCheckPeriodMinutes
  Dublu click pe această key şi setaţii intervalul de verificare auto-actualizare (de exemplu: 1440 pentru a verifica o dată pe zi).
  A doua key - New - DWORD denumiţi key
DisableAutoUpdateChecksCheckboxValue
Dați acestei key valoarea: 
      1, în cazul în care doriți să dezactivați auto-update
      0, în cazul în care doriți să-l activați.
Accelerarea hardware 
  Puteţi activa accelerarea hardware printr-un truc, daţi click dreapta pe Shorcut-ul Browser-ului Chrome şi în meniul Shorcut în fereastra Target pastati --enable-accelerated-compositing (cu spaţiu între ce exista în acea fereastră şi ce veţi Pasta dvs.). Accelerarea hardware a Google Chrome va fi activa ori de câte ori vom rula aplicaţia prin acest shortcut.
  Inseraţi în bară de adrese URL-ul de mai jos:

 Chrome://flags/#max-tiles-for-interest-area
  Și treceți implicit 128, 256 sau 512, în funcție de cât de mult de memorie ai pe sistem.
  Pentru activarea accelerării hardware în Browser-ul Google Chrome scriem in bara de adrese about:flags. În lista ce se va deschide localizăm şi activăm următoarele caracteristici:
- GPU accelerated Composting (Compunere accelerată cu GPU)
- GPU accelerated Canvas 2D (GPU Accelerated Canvas 2D)
- Web Page Prerendering (Încărcarea anticipată a păgânilor web)

  Aceste setări sunt informative şi educative, dacă consideraţi ca aceste setări au dus la destabilizarea browser-ului Google Chrome puteţi reveni oircând la setările iniţiale.
  Puteţi face un test comparativ a Browser-elor pe care le folosiţi apăsând Aici
  Urmăriţi acest video în timp ce citiţi articolul 9 veţi înţelege mai bine ce aveţi de făcut)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!