Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

12 oct. 2014

De ce apare ecranul albastru - Blue Screen Error

  Am primit recent o întrebare, de fapt o rugăminte de a ajuta pe cineva căruia îi apare din senin ecranul albastru şi calculatorul îşi dă restart fără să poată face nimic. Cauzele care duc la apariţia Blue Screen Error sunt multe şi astăzi mi-am propus să scriu despre cele mai cunoscute dintre acestea. Urmând ca într-un alt articol să scriu şi despre posibile rezolvări ale acestor erori în felul acesta să scăpaţi de acest neajuns al Windows-ului de care unii scapă doar prin reinstalarea acestuia, dar în unele situaţii nici reinstalarea Windows-ului nu vă poate ajuta...  Dacă citiţi acest articol este posibil să vă fii întâlnit cu situaţia în care din senin vă apare ecranul albastru pe care puteţi citii câteva informaţii şi un cod de eroare de multe ori de forma 0x000000...
  Pentru unii acele informaţii primite sunt de un real ajutor şi împreună cu codul erori îi ajută să găsească repede cauza şi implicit să remedieze ceia ce a dus la apariţia acelui ecran albastru ''Blue Screen Error''. 
  Pentru alţii însă acele informaţii sunt o mare necunoscută şi oricât ar căuta o soluţie nu o găsesc şi se văd nevoiţi să reinstaleze Windows-ul. Sunt şi cazuri în care reinstalarea Windows-ului nu duce la dispariţia acestei erori
  Am să scriu mai jos cauzele care pot duce la apariţia acestor erori în felul acesta să căutaţi soluţii, sau să aşteptaţi să scriu cel de-al doilea articol în care o să scriu şi despre acţiunile pe care să le întreprindeţi pentru a scăpa de această eroare enervantă.
Aceste cauze pot fi de natură;
Software
  Cea mai comună cauză este Coruperea fişierelor vitale ale Windows-ului. Această situaţie apare datorită a mai multor factori;
- Viruşi
- Ştergerea de către antivirus a unor fişiere infestate din dosarul Windows.
- Ştergerea accidentală a acestor fişiere de catre utilizator.
- Coruperea regiştrilor Windows.
- Instalarea şi dezinstalarea neadecvată a unor aplicaţii.
- Instalarea unor drivere necorespunzătoare
- Funcţionarea la parametri maximi - suprasolicitarea sistemului (viruşi, rularea unor aplicaţi în background, rularea unui sistem de operare pe un dispozitiv care nu îndeplineşte minimul necesar pentru o bună funcţionare). 
- Setări a unor parametri în Bios (overclok)

Hardware
  Cele mai întâlnite cauze pentru apariția '' Blue Screen' sunt contactele imperfecte şi temperaturi înalte
- Contacte imperfecte a componentelor în porturi/sloturi, sau conectori (Ram, placa video, Hard, sursa, etc).
- Folosirea unor componente hardware neadecvate în configuraţia sistemului (un ram pe care placa de bază nu îl suportă)
- Funcţionarea defectuoasă, sau defectarea unei componente hard
- Temperaturi înalte a componentelor (procesor, placa video) cauzată de proasta ventilaţie (defectarea ventilatoarelor, sau cauze care impudica ventilaţia corespunzătoare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!