Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

25 iul. 2014

Cum împarţi un fişier în mai multe arhive

Deşi credeam că acest lucru este ştiut de toată lumea zilele trecute am fost întrebat de către un amic cum poate împărţii un folder de 5 Gb (o filmare) pe care dorea să o pună pe două dvd-uri. Soluţia era relativ simplă putea folosi un dvd dual layer, dar a spus că este scump, putea împărţii filmarea în două cu ajutorul unui editor video, dar a spus că nu se pricepe, aşa că i-am recomandat să arhiveze acel folder şi să îl împartă în două arhive această metodă fiind folosită şi atunci când doriţi să puneţi un joc pe mai multe Dvd/cd-uri.
Cum împarţi un fişier în mai multe arhive?
Pentru a putea face acest lucru aveţi nevoie de WinRAR il puteţi descărca de Aici
Cum procedam ?
  Daţi click dreapta pe folder-ul pe care doriţi să îl împărţiţi în mai multe arhive (să îl puneţi pe mai multe CD/DVD-uri) şi alegeţi Add to archive În căsuţa unde scrie “Split to volumes, bytes” alegeţi din valorile prestabilite, sau introduceţi dvs. valorile dorite. Alegeţi metoda de arhivare Compressoin methodStore”, sau "Normal" rezultatul final nu va fi mai mic decât cel iniţial. Însă procesul va dura foarte puţin. Alegând “Best” rezultatul final va fi mult mai mic decât cel iniţial, dar procesul va dura mai mult. Daţi OK şi aşteptaţi.
imparte un fisier in mai multe parti
  Vă vor apărea arhivele pe care Winrar le-a format după cum aţi dorit. Aceste arhive va trebui să le inscripţionaţi pe cd sau dvd cu ajutorul Nero Citiţi http://pe-intelesul-tuturor.blogspot.com/2013/08/cum-faci-un-cddvd-bootabil-cum-treci-o.html, sau ImgBurn Citiţi http://pe-intelesul-tuturor.blogspot.com/2014/02/arde-fisiere-foldere-CD-DVD-Blu-ray-Creaza-imagini-Iso-Img-Burn.html.
Pentru a reîntregi folder-ul copiaţi arhivele de pe cd/dvd-uri într-un folder
  Ex. Aţi avut un folder de 9 Gb pe care l-aţi împărţit în 3 arhive de 4,4 şi respectiv 1 Gb acum copiaţi aceste 3 arhive într-un singur folder, după copiere daţi click dreapta pe prima arhivă şi alegeţi Extract Hâre vă va fi extras folderul de 9 Gb din cele 3 arhive.
  Aceasta a fost metoda de a împărţii un folder de mari dimensiuni în mai multe arhive cu ajutorul WinRar pentru a putea fi pus pe cd, sau dvd.

3 comentarii:

  1. La mine un fisier de 4 gb nu mi-l face mai mare de 1,5 gb. E normal ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Anonim 22 noiembrie
      Nu înţeleg prea bine, cea mai mare opriune de împărţire afişată este de 1,5 gb?, Sau ai introdus manual o altă dimensiune - În căsuţa Split to volume ai scris o valoare mai mare de 1,5 gb şi nu îţi împarte?

      Ștergere
  2. am inteles pe unele forumuri ca este dvd de 8 giga traxdata pt a inscrie dvd respectiv dar mai sint alte alternative pt a comprima in arhive fisiere pina la 8.5 giga pt a fi pus pe un dvd de 4.7 iar din experienta mea poti arhiva cu 7zip face compresie putin mai mare decit winrar.

    RăspundețiȘtergere

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!