Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

12 iul. 2014

Configurare Ruter Wireless RDS si alte firme

Fiind în vacanţă în România am fost rugat de o prietenă din Constanţa să îi configurez un ruter Tenda W150D la reţeaua de Net RDS şi sincer să fiu am întâmpinat ceva probleme. Setările pe care a trebuit să le fac fiind destul de multe şi puţin diferite de a altor Rutere. Astăzi am să vă arăt cum vă puteţi configura singuri Ruterul Wireless.
  Pentru cei care au internet de la RDS dar şi de la celelalte firme care folosesc conexiunea PPPoE (Point-to-Point Protocol over Ethernet).
  Paşi nu sunt standard dar sunt asemănători, sau aşa sper
  1: Scoateţi cablul de internet din PC şi conectaţi-l în mufa Wan din spatele routerului.
  2: Conectaţi PC-ul printr-un cablu de reţea (de obicei vine în pachet la router) la unul din porturile LAN ale routerului după care băgaţi routerul în priză



3:Deschideţi un browser şi în bara pentru adresă introduceţi IP-ul routerului (în cazul routerelor D-LINK această adresă este http://192.168.0.1/ Această adresă o găsiţi şi în manualul routerului sau pe o etichetă de pe spatele acestuia.
 4: După ce introduceţi acest IP, ar trebui să ajungeţi la pagina de configurare a routerului, moment în care trebuie să introduceţi username-ul şi parola routerului (ATENŢIE! – Acestea nu sunt datele de conectare de la RDS, sunt doar pentru protecţia setărilor routerului şi le găsiţi în manualul routerului, sau pe o etichetă de pe spatele acestuia.). În cazul în care nu aveţi manualul la îndemână puteţi găsit aceste date şi pe site-ul Router Passwords după ce selectaţi modelul echipamentului deţinut. În cazul în care Ruterul este la mâna a doua (second hand), sau nu vă aparţine poate avea alte date de aceia este indicat să resetaţi ruterul prin apăsarea continuă a butonului de Reset timp de 30 sec.
  De regulă Parola Ruterului default este admin şi uşerul tot admin, dar aşa cum am spus urmaţi indicaţiile de mai sus. Este indicat să schimbaţi atât parola cât şi user-ul pentru o mai bună securitate a reţelei Wireless
  5: După ce aţi intrat în pagina principală de configurare a routerului mergeţi în submeniul (INTERNET/WAN) şi selectaţi tipul conexiunii. În cazul nostru, tipul de conexiune care trebuie ales este PPPoE – Username/Password Connection (PPPoE). Abia acum introduceţi username-ul şi parola primită de la RDS (sau de la cei care vă furnizează net) şi apăsaţi pe Salvare. După acest pas routerul se va reporni automat în maxim 15 secunde după care ar trebui să aveţi conexiune la internet prin intermediul routerului.
   Puteţi introduce în ruter doar cablul de net fără a mai introduce cablul al doilea de la Lan 1,2,3, sau 4 la placa de reţea (PC) în acest caz ruterul fiind doar emiţător Wireless pentru laptopurile, tabletele, sau telefoanele pe care le veţi conecta la Wireless, prin alegerea reţelei care vă aparţine şi introducerea parolei pe care aţi ales-o la configurarea ruterului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!