Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

20 mai 2014

Flux - Setarea Automata a Luminozitatii Ecranului

Astazi voi scrie despe F.lux aplicatia care vine in ajutorul celor care lucreaza foarte mult la calculator noaptea atunci cand lumina ecranului poate deveni foarte obositoare pupila find ''stresata'' de culori vi si multa luminozitate. Deseori, atunci cand suntem zi si noapte la calculator, lucram dupa setarile obisnuite ale windows-ului, ( rareori ajustam manual luminozitatea ecranului in functie de necesitati)...

  Flux este un program care seteaza luminozitatea si coloritul ecranului automat pentru a oferi un confort mult sporit pentru cei care lucreaza mult la calculator.
  Din pacate (desi ar fi o inovatie cred eu de succes) monitorul  nu se adapteaza singur si pentru modul nocturn ci ramane la fel de luminos si viu colorat ca ziua ceea ce nu este deloc bine. Noaptea ochii sunt deja obositi, devin mai sensibili ceea ce inseamna ca statul in fata unui monitor foarte aprins si viu colorat, dauneaza foarte mult ochilor.
  Din fericire pentru cei care isi petrec nopti in sir in fata unui calculator exista F.lux, un soft ce ajusteaja in mod automat luminozitatea display-ului si va stinge culorile astfel incat acestea sa nu mai fie atat de suparatoare si daunatoare pentru ochi. 
  F.lux ruleaza pe orice sistem de operare: Windows, Linux, Mac OS, iPhone, iPad. Este suficient sa Descarcati executabilul de Aici sa instalam F.lux, sa introducem locatia noastra (orasul) si acesta va sti cand este zi si cand este noapte astfel incat sa ajusteze automat temperatura culorilor si luminozitatea monitorului. In cazul in care folositi softuri speciale in care aveti nevoie sa lucrati cu precizia culorilor (softuri de editare foto sau video) F.lux are si optiunea de a dezactiva pentru o ora ajustarile facute de acesta asupra culorii si luminozitatii. Deasemenea, daca sunteti foarte deranjati de ajustarile drastice facute de F.lux aveti la dispozitie doua nivele de ajustare: Halogen (diminueaza foarte mult culorile si luminozitatea) sau Fluorescent (o diminuare mai slaba a culorii si luminozitatii). Aveti posibilitatea sa schimbati oricand locatia in cazul in care calatoriti des sau puteti alege sa iesiti definitiv din aplicatie asta insemnand ca se vor anula toate ajustarile facute de acesta insa ele vor fi reaplicate odata ce reporniti F.lux.
   Cu alte cuvinte, daca va petreceti foarte mult timp in fata monitorului pe timp de noapte, aplicatia F.lux este o aplicatie care nu trebuie sa va lipseasca din   vostru. 
  Va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact cum se foloseste F.lux si cum putem seta diminuarea automata a culorilor si luminozitatii unui monitor pe timp de noapte. 

1 comentarii:

  1. ms mult....kiar aveam nevoie de asa ceva...e un program simplu..dar isi face treaba,,,foarte bine.....ca deja ma usturau okii de la luminozitatea puternica a calc...ms!

    RăspundețiȘtergere

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!