Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

2 apr. 2014

Repararea stick, cardurilor de memorie ce nu pot fi formatate

Am scris mai multe articole despre modalitați de a formata un Stick USB le puteti te toate AICI ->  http://plr.io/1bz dacă acest articol nu vă ajuta. Articolul de astăzi îl scriu pentru aceia dintre dvs. pentru care soluţiile prezentate in alte articole nu au funcționat, ataşând şi un Videotutorial articolului pentru a înţelege mai bine paşi pe care trebuie să îi urmaţi...
De ce nu sunt recunoscute stick-urile sau de ce nu pot fi formatate? 
- Din pricina unui virus
- De la unele fişiere care sunt protejate la scriere, astfel stick-ul, sau cardul de memorie preia de la fişiere acea protecţie la scriere.
- Erori de scriere, bug-uri software.
Cazuri în care nu mai pot fi Reparate
  Sunt şi cazuri în care stick-urile şi-au epuizat ciclurile de scriere pentru celulele din flash şi nu mai pot fi folosite, durata de viaţă a unui astfel de flash depinde de frecvenţă cu care a fost formatat şi rescris acel stick şi de cât de mult a fost utilizat şi de asemenea de modul în care s-a deconectat de la portul usb (Safely Remove Hardware)
Repararea stick-urilor usb şi a cardurilor de memorie care nu pot fi formatate
Cum facem?
  Mergeţi mai întâi să vedeţi ce memorie are stik-ul dvs (pentru al putea identifica mai târziu), dublu click pe My Computer.
  Deschideţi o sesiune de lucru în CMD cu drepturi de Administrator, pentru asta mergeţi în Start - All Programs - Accessories - click dreapta Command Promt - Run as Administrator şi în fereastra deschisă, daţi următoarele comenzi:
1. Diskpart
2. List disk
3. Select disk şi numarul disk-ului ,, cu probleme''
4. Attributes disk clear readonly
5. Clean
6. Create partition primary
7. Format fs=ntfs “sau fat32″
Aşteptaţi să se formateze până la 100%.
Atenţie!
   Aveţi grijă când selectaţi disk-ul, să fie stick-ul sau cardul de memorie care necesită formatarea, o clipă de neatenţie vă poate strica tot sistemul de operare şi/sau fişierele. De aceia v-am spus la început să mergeţi să identificaţi stik-ul sau memoria card

Vizionati acest Tutorial Video !

38 comentarii:

  1. Am o problema! Dupa ce dau "clean" tot imi apare ca este protejat la scriere! ce sa fac?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îţi spun sincer Anonim 5 octombrie că am vrut să îţi scriu răspunsul aici însă erau atâtea rânduri încât m-am decis să scriu un articol (şi vor urma şi altele pe aceiaşi temă).
      Sper că ai să găseşti rezolvarea problemei tale aici http://plr.io/1bz articolul se numeşte "Cum rezolvi problemele de formatare Stick USB-Memory Card"
      TE AȘTEPT CU UN NOU COMENTARIU !

      Ștergere
    2. Tutorialele tale au un succes real în rezolvarea problemelor pe care le întâmpinăm, uneori. Mulțumim pentru munca pe care o faci în folosul nostru, al celor care au nevoie de unele îndrumări. Toate cele bune !

      Ștergere
    3. Frumoase cuvinte Sorin
      Un aşa comentariu îţi unge inima, mă bucur că te-am putut ajuta, mă bucur când lumea lasă comentarii (chiar şi negative), doar aşa pot evolua (căutând noi soluţii şi îndreptând ceea ce am greşit).

      Ștergere
  2. Salutare. Urmand pasii pe care i-am vazut in tutorial, am surpriza neplacuta sa constat ca nu imi vede stickul, ci doar unitatea normala de disk, care este de 900 si ceva GB. Ce sa fac altceva pentru a-mi recupara sticul sau este deja pierdut ? Este un stick de 4GB, Verbatim. Chestia sta cam asa... am instalat Tor pe stick, iar de atunci nu mai il pot vedea ca unitate, iar mai mult decat atat, cand am vrut sa sterg Tor-ul de pe stick, nu puteam s-o mai fac. E vreo problema ca am folosit tor pe stick ? Astept raspuns, pana nu arunc stickul la recycle bin. :D Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Anonim 7 ianuarie
      Se poate că stik-ul tău să fie virusat, la fel cum poate fi defect. Eu am mai scris şi alte Tutoriale despre alte metode de a formata, sau chiar repară stick-ul găseşti aceste articole Aici Formateaza, deviruseaza si repara stick-ul. Dacă urmezi acei paşi div tutoriale şi rezultatul este negativ, cred că ai putea lua în calcul cumpărarea unui alt stick.

      Ștergere
    2. Buna seara domnul Viorel ! Am si eu o problema . Am un card micro SD si cand il bag in pc imi zice ca trb formatat inainte de a-l folosi "windows was unable to complete format" si daca urmez pasii dumneavoastra
      la partition primary imi da urmatoarea eroare si nu pot merge mai departe.. "partitioning format and the disk contains either 4 primary partitions, (no
      more partitions may be created), or 3 primary partitions and one extended
      partition, (only logical drives may be created)." Putin ajutor daca puteti ...multumesc !

      Ștergere
  3. Salutare domnule viorel am o mica problema cun stik key nul pot deschide sa copiez datele depe el ma puteti ajuta in acest caz va multumesc de intelegere

    RăspundețiȘtergere
  4. Salutare!!Am dat "list disk" si tot nu imi apare stik-ul.Ce pot face?

    RăspundețiȘtergere
  5. buna am si eu nevoie de ajutor daca se poate dupa ce am dat Format fs=ntfs imi spune ca memoria este prea mica ???? ce sa fac , va rog ajutati-ma

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ! Am un sd card de 32 gb in telefon. Nu-l mai vede nici telefonul nici cititorul din laptop. Acesta este motivul pentru care nu pot urma pasii descrisi de tine in tutorial. Ce fac daca nu-mi apare sd cardul cand intru in computer ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Te Salut, Am Si Eu O Problema Cu Un Stick, Iam Dat Formatare Iar Acum Nu Mai Pot Intra In El, Cand Ii Dau Din Nou Formatare, Imi Spune - The Disk Is Write Protected !!!
    Mai Putea Ajuta ???
    http://postimg.org/image/5oa11y6zp/ Am Atasat Si O Poza !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. UITE AICI TOATE ARTICOLELE PE ACEASTA TEMA Acest lucru este posibil însă mix nu înseamnă lipirea a mai multe melodii, trebuie să modifici ritm, bit, să adaugi efecte sonore, să modifici viteza de redare. Cu alte cuvinte trebuie să îţi aduci un mare aport, pentru a fi considerată creaţia ta

      Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut, am un sdcard de 64Gb in telefon. Nu pot sa il formatez am sters "tot" (33Gb) de pe el dar mai ramane 1Gb undeva restart la telefon (cu Android) tot ce am sters reapare. Cititorul de carduri nu il vede. Nu pot scrie sau sterge nimic de pe el. Care este cauza? Am incercat formatare in trei telefoane si un PC (nu-l vede). Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut, am un sdcard de 64Gb in telefon. Nu pot sa il formatez am sters "tot" (33Gb) de pe el dar mai ramane 1Gb undeva restart la telefon (cu Android) tot ce am sters reapare. Cititorul de carduri nu il vede. Nu pot scrie sau sterge nimic de pe el. Care este cauza? Am incercat formatare in trei telefoane si un PC (nu-l vede)

    RăspundețiȘtergere
  11. salut Incerc sa formatez stickul dar la operatia de clean imi da stikul afara si nu pot trece la partitie Ma poti ajuta ?

    RăspundețiȘtergere
  12. As putea salva continutul cardului sd inainte de al reformata ?

    RăspundețiȘtergere
  13. incerc sa copiez fisiere video aflate in dosare pe un stick.La finalizare,cand deschid folderele respective,sunt goale

    RăspundețiȘtergere
  14. am un card sd care poate fi formatat,dar partea ciudata acum vine dupa formatare si dupa ce bag iar cardu in laptop imi apare ca e ocupat cu 4 giga el avand doar 7 giga,si melodiile pozele sunt tot acolo foratarea nu imi sterge nimic de pe card si nu stiu cum sa rezolv asta,ajutama te rog.

    RăspundețiȘtergere
  15. Salut am si eu o problema cu un card micro sd nu il mai vede deloc pc ce pot sa ii fac? Cand il conectez la pc apare pt cateva secumde apoi dispare

    RăspundețiȘtergere
  16. Ai o bere de la mine!Multumesc mult, am recuperat un microsd de 64 G!
    Ce este ciudat ca telefonul il vede corupt!Pe PC este ok, il vede...

    RăspundețiȘtergere
  17. Sal,
    Am achizitionat un card MicroSD de 128G si in 2 saptamani s-a facut praf. Am ramas cu niste fisiere pe el si nu pot sa le mai sterg. daca n-ar fi costat 170 ron l-as fi aruncat. Am urmat pasii de mai sus dar intampin o problema cand ajung la formatare: tastez format fs=ntfs dau Enter si apare: there is no volume selected. Please select a volume and try again. ce pot face?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inainte de format fs=ntfs, scrie "select partition 1" si da enter.

      Ștergere
  18. Salut, stickul meu verbatim apare ca neinitializat in disk management! In rest nu apare deloc! Am incercat in cmd dar primesc eroare cand ajung la create partition primary! alte idei?

    RăspundețiȘtergere
  19. salut! Am un micro card si cind il pun in PC numi permite alt ceva decit sal formatez. Am multe poze pe el si nu as vrea sal formatez. Ce as putea face? Va rog sa ma ajutati!

    RăspundețiȘtergere
  20. salut.Ma chinui de vreo 3zile sa- mi reabilitez un hdd 1Tb si nu reusesc.Am urmarit tot felul de tutoriale pe youtube m-am chinuit in fel si chip si nu I-am dat de capat.Am incercat cu HDD Regenerator,ma lovesc de chestia cu crachul si key.V-as ruga sa ma ajutati dar singura mea dorinta este aceea ca sunt putin cam novice in astfel de probleme.In timp ce va scriu acest comentariu,pe baza tutorialelor voastre am reusit sa-mi formatez un stick numai ca merge foarte greu.Astept sa ma catactati.O zi buna,la revedere.

    RăspundețiȘtergere
  21. "No usable free extent could be found. It may be that there is insufficient
    free space to create a partition at the specified size and offset. Specify
    different size and offset values or don't specify either to create the
    maximum sized partition. It may be that the disk is partitioned using the MBR disk
    partitioning format and the disk contains either 4 primary partitions, (no
    more partitions may be created), or 3 primary partitions and one extended
    partition, (only logical drives may be created)." acesta este mesajul pe care il arata diskpart, ce pot face ?!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai da comanda "create partition primary", treci la pasul urmator.

      Ștergere
  22. Salut,am un stick de 4 GB si cand il bag in PC imi cere sa il formatez,ii dau formatare si imi spune ca Windows nu poate completa formatarea.In meniul de formatare imi apare ca are capacitatea de 1,24 TB iar la file system nu am decat NTFS si exFAT,exFAT este default,am incercat sa-l fomatez in ambele formate,aceeasi eroare,am incercat si in cmd si cu tot felul de programe,nu am reusit sa ii fac nimic.Se mai poate face?

    RăspundețiȘtergere
  23. salut in primul rand si eu sunt multumit de tot ceea ce faceti ptr cei ce nu stiU am
    dar eu am o problema am incercat cu cmd sa formatez un sdcard
    si undva pe la jumate iumi spune ca nua ma ales partitia dupa ce aleg disk 1 ca acela este merge mai departe dupa aceea spune ca nu am ales diskul vreau sa amintesc am un sdcard 16gb cu anumite poze contacte lam gasit pe jos dar nu merge formatat am incercat cu multe programe nu vrea sa se formateze de recunoscut il recunoaste orice telefon pc tableta deci nu are probleme decat ca nu pot sa il formatez mercy astept un mesaj

    RăspundețiȘtergere
  24. Salut la mine tot a aparut asa tip de problema si am efectuat pas cu pas exact cum ai scris dar orcum nu merge, imi scrie ceva de genu ca am mai mult de 3 partitii si cand dau sa selectez una imi scrie ca nu a fost selectata nici o partitie...idei????

    RăspundețiȘtergere
  25. Salut la mine tot a aparut asa tip de problema si am efectuat pas cu pas exact cum ai scris dar orcum nu merge, imi scrie ceva de genu ca am mai mult de 3 partitii si cand dau sa selectez una imi scrie ca nu a fost selectata nici o partitie...idei????

    RăspundețiȘtergere
  26. rusoiu daniel
    bunaseara
    Am un stik de 1 T si nu pot sa ii fac nimic de cand l-am cumparat dupa ebayam incercat sa il formatez in NTFS si nu merge cu cmd promt .Am reusit sa il formatez in exfat cu mini tools 10 dar tot nu vrea sa fie scris. Se mai poate recupera?

    RăspundețiȘtergere
  27. Salut, am un micro sdcard de la samsung, samsung evo plus,de 128gb pe care vreau sa-l formatez fat32, ce alta modalitate ar mai fi intrucat cu comand prompt nu am reusit, nu-i da voie sa fie formatat decat cu ntfs, doresc sa-l folosesc ca un stick intr-un cititor de card cu iesire usb si sa ascult muzica intr-un amplituner yamaha, mentionez ca mai am un card de 32gb, tot samsung evo plus, si functioneaza.....

    RăspundețiȘtergere
  28. Salut,am un card sd hama de 16GB luat acum trei luni, a funcționat până acum o săptămână,când mi-a apărut o notificare cu ,,card sd necompatibil" si am încercat sa il formatez din nou dar îmi apare ,,comand volum7" sau ceva de genul si nu se mai formateaza.Ma poți ajuta cu un sfat?

    RăspundețiȘtergere
  29. Am incercat metoda dvs. Merge bine pana la formatare unde imi da raspunsul: DiskPart has encountered an error: Acces refuzat.
    Ce mai pot face sa recuperez SD cardul?
    Specific ca este de 16G si are inregistrat pe el cca 14G de fisiere video pt ca a fost folosit într-o camera auto de bord.
    Va rog sa ma ajutati. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  30. Salut. Am un stick de 2 gb, i-am dat formatare fat 32 din my computer(deoarece nu mi-l citea dvd-ul), dupa ce formatarea s-a incheiat nu mil mai recunoaste nici laptopul. Cand il bag in laptop imi zice sa dau formatare, iar cand ii dau imi arata capacitate 8mo. Am facut ce ai zis tu in video si la final imi scrie VIRTUAL DISK SERVICE ERROR: THE VOLUME SIZE IS TOO SMALL. Aaa da si cand dau list disk la disk 1 imi arata 8mb.ma poti ajuta? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!