Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

20 apr. 2014

De ce se restarteaza/Inchide calculatorul singur?

Nu ştiu câţi dintre dvs. ai păţit acest lucru, sau câţi au această problemă frecvent, dar m-am gândit că ar fi bine să scriu acest articol în speranţa că o să ajute pe cineva. Cauzele care provoacă un restart sau Shut down spontan sunt multiple, iar unele dintre aceste cauze au rezolvări rapide şi la îndemâna oricui am să las mai jos o listă de posibile mitive pentru care Calculatorul se restartează şi de asemenea rezolvarea la aceste probleme.

De ce se Restarteaza calculatorul Singur?
Viruși - Se recomanda scanarea andivirus normală, dar şi o scanare mai ,,specială" înainte de bootarea Windows (scanare antivirus după Cd).
Erori Windows - Pe parcursul funcţionări s-ar putea să apară anumite erori, datorită instalări şi dezinstalari de aplicaţii apar erori ale regiştrilor. (Reinstalare Windows)
Erori de instalare sau dezinstalare a unor aplicaţi
Erori de instalare sau dezinstalate Drivere - Drivere instalate incorect, sau care nu sunt compatibile cu sistemul
Erori ale Memorie Ram - Testează memoria Ram
Erori ale hardiscului
Supraîncălzirea unor componente - Procesorul, sau placa video, puteţi folosi Aida64 pentru a afla temperatura (system ability test. Dacă vă indică o temperatură de peste 80 grade ar trebui să:
- Deschideţi carcasa şi uită-te la ventilatorul de pe procesor placa video şi sursa, urmăriţi funcţionarea acestora, şi curăţaţi de praf cu ajutorul unei pensule moi şi/sau prin suflare (dacă este cazul), de asemenea puteţi schimba pasta termoizolantă a procesorului
Sursa defectă sau prea slabă - Inlocuierea
Procesor defect - Inlocuire

Variaţi de curent - Verificaţi priză la care este conectat şi conectaţi calculatorul la o altă priză pentru a vedea rezultatul.
Conectarea deficitară a unor mufe - Conectarea imperfectă mufele, dar şi a plăci video, a plăci de reţea, a plăci audio sau a plăcuţei de ram. Probaţi-le (reconectarea) şi unde este cazul inlocuitile sau schimbatile locul în alt slot.
Verificaţi ca sistemul să nu fie programat ca după un interval de timp să îşi dea restart sau să se închidă
Faceţi următoare setare - Control Panel/System/Advanced/Startup and Recovery/debifezi "Automatically Reboot". În loc de restart vă va da un ecran albastru în care se face referire la un anumit driver sau device.
Vă pot ajuta urmatoarele aplicații
MemTest,  
  În cazul în care am omis ceva voi reveni şi de asemenea v-aş ruga, dacă ştiţi şi alte soluti să menţionaţi în rubrica de comentarii

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!