Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

28 ian. 2014

Cod html numerotare pagini Blog-Blogger

numerotare pagina Blog-Blogger
M-am decis să scriu despre acest lucru pentru că știu că sunt mulţi interesaţi de acest subiect, mai ales cei care au publicat pe site/blog-ul lor un număr semnificativ de articole şi acum navigarea printre ele devine din ce în ce mai dificilă cu butoanele:
Postari mai noi  -----   Postari mai vechi  
  Am căutat să introduc anumite coduri în şablonul blog-ului însă rezultatele nu au fost cele scontate, ba nu îmi apăreau numerele în josul pagini ba îmi apăreau însă se repetau articolele în mai multe pagini, fiind nevoit să elimin codul pe care îl editasem.
  Editarea Şablonului unui blog site necesită anumite cunoştinte (nu vă recomand să vă incedeti în cei care spun Merge sigur) un singur pas greşit poate deuce la pierderea întregi informaţii (Salvaţi şablonul înaintea oricărei modificări).
  Soluţia pe care v-o prezint astăzi nu necesită editare de şablon, aşa cum deja v-am obişnuit vin cu idei simple şi bune. Codurile Html pe care o să vi le las mai jos trebuiesc introduse în Obiect gadget.

Cum introduc numerotare pagină blog?
navigare cu numere Bloogger- Logaţi-vă la contul Blogger
- Mergeţi în Panoul de Control al blog-ului căruia doriri să îi introduceţi numerotarea (în cazul că aveţi mai multe)
- Mergeţi la Aspect (layout) - Adăugaţi un Obiect gadget (add Gadget) în fereastra deschisă alegeţi HTML/Java Script şi aici lipiţi unul din codurile copiate de mai jos (în funcţie de preferinţă de culoare) - Salvaţi (Save) - Salvaţi aranjarea!

Dați click pe butonul ,, COD HTML''!!! 

Alegeți unul din cele 3  coduri HTML
cum se introduce navigarea cu numere pe blog 
Vezi dovada
Puteţi schimba anumiţi parametri ca:
Prev - Înlocuiţi cu Înapoi
Next - Înlocuiţi cu Înainte

Puteţi schimba  şi paleta de culori (dacă aveţi puţină cunoştinţă de HTML)
Aştept comentariile Dvs. !!!

15 comentarii:

  1. super tare, chiar a mers!
    odata ce am urmat pasii scrisi de tine, pe pag de pornire a aparut numerotatia
    aceasta numerotatie vreau s-o aplic la numarul de subiecte (cu teme deiferite)... nu vreau 7 bloguri, ci unul in care sa abordez teme care imi plac (bucatarie, frumusete, fotografie, yoga, terapi alternative...)
    momentan aceste teme sunt pe lateral bagate in acele pagini statice,dar in timp articolele se vor inmultii si vor fi greu de accesat... exista vreo posibilitate de a reusi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună Oana ar fii fost indicat să laşi adresa blog-ului în felul acesta aş fi văzut ce e de făcut, nu poţi introduce numerotaţia în categorii dar îţi recomand să urmăreşti un Video Tutorial de pe canalul de Youtube poate te ajuta http://youtu.be/sNYBLNFUc-4. Un sfat îmi permit să îţi dau (ţine de tine dacă ţii cont de el sau nu).
    1. Este indicat Că un blog să ţină o tematică, în felul ăsta poţi să îi faci o descriere la subiect şi te vei plasa în motoarele de căutare pe poziţii mai bune (cu mai multe articole ale blog-ului la aceeaşi căutare)
    2. Îţi fidelizezi cititori - ştiu că atunci când vreau să aflu despre ceva anume te caut
    3. Cu timpul aşa cum ai spus articolele se vor înmulţii şi asta va afecta viteza de încărcare a site-ului care la rândul ei va atrage penalizare google (site-urile cu încărcare rapidă sunt agreate)
    4. Google contorizează ca vizionări de pagină potenţiale doar vizitele unice (nu te încălzeşte cu nimic ca un cititor să citească 7 articole pe acelaşi blog) rentabil este ca acelaşi cititor să intre pe cele 7 blog-uri ale tale
    Iată câteva motive pentru care nu sunt adeptul Blog-ului bazar. Dacă nu te-a ajutat video revin-o cu un comentariu

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua,
    Multumesc frumos. A mers din prima. Daca vrei sa faci un tutorial cum sa pui mai multe postari intr-o pagina statica. Am observat ca toate paginile din acest blog arata ca si pagini principale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună Anonim 11 mai 2014 02:39
      Am un astfel de articol cu videotutorial, îl găseşti dacă tastezi în căsuţa de căutare cuvântul ,,categorii" sau intră pe pagina ,, Crează Site/Blog''

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. revin din nou :) am intampinat o noua problema, am observat ca daca introduc acest gadget imi dispare data de la toate postarile, pot sa modific ceva in acest cod sa nu imi stearga data? de data asta am incercat toate solutiile si nu mi-a reusit. Daca ma poti ajuta iti raman recunoscator.. Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Alexandru
      Din câte vezi această "problemă" o am şi eu. Codul postat nu îmi aparţine (l-am găsit pe pagina unui indian) şi nu ştiu care este cauza care duce la eliminarea datei. Eu nu văd treaba asta o problemă, ci un avantaj (articolele tale vor fi de actualitate şi în 2020). E adevărat că nu îţi afişează data pe panoul primei pagini însă cred că ai observat că în Gaget-ul Arhiva blog-ului (dacă îl ai pus) articolele apar în ordine cronologică (ordonate pe luni).
      Dacă găsesc o remediere a acestei situaţii promit să o postez ca Update la acest articol. Eu prefer acest cod html, întrucât acest mic inconvenient e pistol cu apă pe lângă erorile ce mi le dădeau alte coduri testate.
      Dacă altcineva are o altă soluţie este rugat să posteze un comentariu.

      Ștergere
    2. multumesc pentru raspuns ! .. da si pentru mine e un cod destul de bun, de fapt e cel mai bun gasit pana acum, daca exclud treaba cu data e perfect. Din pacate ma intereseaza data, nu pot cataloga blogul ca pe o pagina de stiri dar consider ca e necesar ca fiecare articol sa aiba o data; cel putin eu cand citesc un articol 7 din 10 ori vizualizez si data. Un avantaj al codului e ca iti apar si in etichete paginile numerotate. Pana la gasirea altui cod, care sa nu elimine data, acesta e perfect.... Daca ai totusi putin timp liber, esti binevoitor si te pricepi mai bine ca mine in html, te-as ruga sa faci un mic "tabel" cu fiecare rubrica unde ar trebui sa schimbam culoarea si dimensiunea ex: pentru numar, pentru font, pentru chenar... Mai am o intrebare daca sti cumva, am sters codul cu "postari atom", sti cumva cum as putea sa il introduc din nou?.. multumesc frumos inca odata

      Ștergere
    3. Salut Alexandru
      Pentru mine nu a fost importantă data şi de aceia nu m-a interesat să caut soluţii de remediere a acestei probleme, dacă o să am timp am să încerc să găsesc soluţii. Referitor la prima întrebare, poţi găsi tu părţile pe care să le înlocuieşti, prin compararea celor 3 coduri html pe care le găseşti pe pagina sursă a acestui articol.
      Cât despre a doua întrebare mai pus puţin în dificultate pentru că relativ rezolvarea problemei tale era simplă , mergi la aspect şi adaugi un nou Gaget Feed, apoi mi am dat seama că nu asta doreşti , tu vrei să introduci un cod în şablon ....
      Mergi in sablon la Edit html apoi apasa CTRL+F si cauta

      Aici va trebui să pui un cod care din păcate nu mă lasă să îl postez aşa că va trebui să îmi dai date de contact pentru aţi explica paşi ..

      Ștergere
    4. multumesc frumos.. imi poti scrie la bbadescu.alex@yahoo.com

      Ștergere
    5. Salut Alexandru
      Nu ştiu dacă te mai interesează, dar am scris un alt articol despre un alt cod care îl poţi folosi. Zic eu că este mult mai bun şi din câte l-am testat nu are erori. Poţi citi articolul CUM SE FACE

      Ștergere
  6. http://www.marketglory.com/strategygame/Sorin95 joc din care se fac bani reali

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna azi am un examen trebuie sa crez o pagina html ,,ultima oara am picat asa ca daca ma poti ajuta cred caloarea la body va fi albastru la text rosu si restul daca mi ai lasa un e mail ,in caz ca am nevoie azi la 9 e examenu multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!