Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

2 nov. 2013

Program care repara, sau elimina erorile unui hard disk (HDD)

repara hdd  Scriu acest articol pentru aceea dintre dvs. care au probleme cu hard disk-ul; nu mai este recunoscut, ori rulează greoi, face anumite zgomote şi uneori nu vrea să mai deschidă informaţia scrisă pe el. De multe ori cauza pentru toate acestea pot fii anumite erori, erori pe care le putem repara cu anumite programe, tocmai despre un astfel de program voi vorbi şi eu astăzi. Vă voi învăţa cum puteţi readuce un HDD la viaţă într-un mod foarte simplu doar cu câteva click-uri cu ajutorul...
  CheckDrive, un program ce poate fi rulat în orice versiune a sistemului de operare Windows. Îl puteţi descărca gratuit dând click pe butonul de mai jos.
http://adf.ly/YevfP
  CheckDrive are o interfață simplă, cu toate opțiunile la vedere organizate pe tab-uri. După instalarea programului, va trebui activat pe pagină web a dezvoltatorului. Veți primi un mail la adresa indicată, cu un link ce va activa automat programul, la accesarea sa.
  Verificarea HDD-ul se face foarte simplu, selectând partiția respectivă din interfața CheckDrive. Procesul de scanare nu ia mai mult de câteva minute, cu recomandarea ca în acest timp să evitați activitatea pe calculator. Programul nu afectează în mare măsură resursele sistemului, iar la finalul procesului veți avea confirmarea împreună cu rezultatul scanării.
  În cazul în care va găsi erori ale hard disk-ului, vi se oferă posibilitatea vizualizării raportului respectiv, sau documentarea pe Internet în legătură cu acestea. De asemenea, în funcție de gravitatea erorilor, le puteți ignora. Repararea lor se va face automat cu ajutorul utilitarului Windows CHKDSK la următoarea repornire a sistemului.

   Secțiunea Drive information vă oferă câteva informații în legătură cu partiția selectată și denumirea, tipul și mărimea întregului hard disk. De asemenea, programul oferă rezultatul SMART (Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology) al monitorizării Hard Disk-ului.

   Cele câteva opțiuni puse la dispoziție, permit rularea programului odată cu sistemul de operare și activarea monitorizării pe fundal, Background Guard. În acest fel, CheckDrive vă va informa periodic printr-un pop-up de starea discului.

2 comentarii:

  1. Sunt nou pe aici...Nu am reusit sa citesc prea mult.Doar o intrebare as avea: Daca hdd nu este recunoscut de loc cum pot sa instalez programul sus mentionat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În această situaţie nu îţi este de folos acest tutorial, mai întâi va trebui să faci să apară acel hdd în configuraţia sistemului. Sunt mai multe moduri de a face ca acesta să apasă (dacă mai funcţionează). Verifică cablul de conectare (între placa de bază şi hdd) reporneşte sistemul. Ia hard-ul şi pune-l pe alt sistem (al unui prieten) ai grijă ca sistemul să booteze de pe hard-ul lui. Dacă sistemul lui îl vede reîntoarce-te pe sistemul tău şi reconectează-l, dă Default la bios. Revin-o cu amănunte despre acţiunile făcute!

      Ștergere

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!