Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

17 nov. 2013

Cum instalezi si dezinstalezi corect un antivirus Folosirea unei versiuni trial nelimitat

probleme dezinstalare antivirusAstăzi o să vorbesc despre modalitatea corectă de a dezinstala un antivirus, nu o să scriu despre modul de instalare pentru că acesta este relativ simplu, iar pentru un utilizatori mai puţin experimentaţi recomand instalarea tipical. Problemele apar în momentul în care doriţi să dezinstalaţi un antivirus întrucât acesta la o dezinstalare normală cu utilitarul din Windows îşi va păstra urme în regiştri, acest lucru împiedicând instalarea în mod repetat a unei versiuni trial, aceste urme însă au încă un efect negativ şi anume...
  În momentul în care doriţi să instalaţi un alt antivirus după ce în prealabil aţi dezinstalat altul din diferite motive, expirase licenţa, nu eraţi mulţumit de randamentul lui, sau consumă prea multe resurse, dacă îl dezinstalaţi normal cu utilitarul Windows care se află în Panoul de Control (Add or Remove Programs în Windows Xp, sau Programs and Features în Windows 7) atunci există riscul să aveţi probleme la instalarea altui antivirus tocmai datorită acestor urme apărând un conflict între ceea ce doriţi să instalaţi şi ceea ce încă este prezent în sistemul dvs.
Cum dezinstalez corect un antivirus?
  Cea mai bună soluţie de a dezinstala un antivirus se numeşte RevoUninstaller şi îl puteţi descărca gratuit apăsând butonul descarca!

  Acest program dezinstalează în profunzime orice urmă astfel nu numai că nu veţi avea probleme la instalarea altui antivirus, dar veţi putea instala o versiune trial la nesfârşit ori de câte ori aceasta expiră, prin dezinstalarea cu RevoUninstaller ştergând orice urmă acesta nu va ştii că a mai fost instalat la dvs. în sistem. Puteti citi despre cum se utilizează Revo Uninstaller Aici
  Dacă însă nu aţi dezinstalat antivirusul aşa cum am scris mai sus şi aveţi deja probleme în a instala un alt antivirus există soluţia ştergeri manual a urmelor din sistem, această operaţiune e relativ complicată pentru cei fără experienţă însă am să las mai jos modalitatea prin care puteţi dezactiva Nod32 atunci când acesta nu se lasă dezinstalat.
Ce fac când nu pot dezinstala antivirusul?
 Va trebui să intraţi în Modul Safe acest lucru se face prin două metode; 
Varianta 1 
1 Închideţi şi apoi porniţi calculatorul, când Windows-ul se încarcă, apăsaţi tasta F8. Pe ecran va apărea Advanced Options Menu, dacă apeşi tasta F8 prea devreme, este posibil ca unele calculatoare să afişeze un mesaj de eroare. Dacă se întâmplă acest lucru, repetați procesul apoi alegeţi opţiunea Safe Mode din meniu, după care apăsaţi Enter 
Varianta 2 
1 Start>Run>Scrieţi msconfig şi apăsaţi apoi Enter sau OK - apăsaţi pe tab-ul BOOT.INI. - bifaţi căsuţa din dreptul “/SAFEBOOT” şi apoi apăsaţi OK. - restartaţi calculatorul. Acesta va porni în Safe Mode.
    Pentru a reveni la starea normală, repetaţi paşii insa de data asta  debifaţi căsuţa “/SAFEBOOT “, după care restartaţi calculatorul,  Windows-ul va porni normal.
  Odată ajunşi în Safe Mode trebuie să urmaţi paşi prin care veţi dezinstala antivirusul manual, acest proces este cel mai critic dintre toate metodele. Aplică această metodă, atunci când toate metodele de mai sus au eşuat.
     Click pe meniul Start şi apoi faceţi click pe Executare (Run)
Scrieţi aici regedit şi apăsaţi Enter.
De la editorul de registry găsi următoarele taste şi ştergeţi-le:
A.HKEY_CURRENT_USER\Software\ESET
B.HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\ESET
C.Key_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\egui
Click pe meniul Start>Panoul de Control>Folder Options >View>şi bifaţi>Show hidden files and folders.
II Du-te la C: \\inf folderul WINDOWS şi şterge INFCACHE.1 fişier din acel folder.
Reporniţi computerul şi după restart, ştergeţi următoarele trei dosare.
C:\Program Files\ESET
C: \Documents and Settings\All Users\Application Data\ESET
C:\Documents and Settings\%USER%\Application Data\ESET.
    Dacă ceva nu poate fii şters, folosiţi un program special ce vă permite să faceţi acest lucru eu recomand Unlocker1.9.0, îl puteți descarca apăsând butonul de mai jos.


 Acest program este foarte mic şi uşor de folosit, odată instalat nu mai rămâne decât să daţi click dreapta pe ce anume doriţi să ştergeţi să alegeţi unlocker în loc de delete şi apoi alegeţi acţiunea ce doriţi să o întreprindă
    Urmând paşii de mai sus, aveţi posibilitatea să eliminaţi cu uşurinţă Antivirusul complet de pe computerul dvs. O să vă pun mai jos două link-uri unde se vorbeşte şi despre alte metode prin care puteţi dezinstala un antivirus când acesta vă face probleme. Eu sper ca voi să reuşiţi să dezinstalaţi prin metodele clasice şi să nu întâmpinaţi această problemă, iar dacă o să vă loviţi de ea, ceea ce v-am spus mai sus să vă fie de un real ajutor. Alte metode propuse: 
- Metoda 2 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!