Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

23 oct. 2013

Cum programezi calculatorul sa se inchida singur la o anumita ora?

inchide calculatorul la o anumita ora
Cu ceva timp în urma scriam pe un alt blog despre o metodă simplă de a programa închiderea calculatorului dvs. la un anumit interval de timp şi asta fără să instalaţi nici un software direct din căsuţa Run prin simpla tastare a unor comenzi, dar multora le e teamă să creeze comenzi scrise preferă să instaleze anumite programe special create pentru a îndeplini anumite sarcini...
  Ei bine pentru cei care preferă instalarea unor software din teamă de a nu strica ceva scriu acest articol în care vă prezint un program foarte uşor de folosit care vă va ajuta să programaţi închiderea automată a pc-ului dvs. în condiţii de siguranţă, nemaifiind nevoiţi ca după vizionarea unui film, sau după terminarea unui proces, sau pur şi simplu după un interval de timp, să vă deplasaţi pentru al închide dvs. Sunt mai multe situaţi în care un astfel de program este util, vă las să le descoperiţi singuri.
  Programul despre care o să scriu se numeşte WinMend Auto Shutdown şi aşa cum îi arată şi numele ajută pc-ul să îşi dea Shutdown la un interval de timp setat de dvs.
Cum Funcţionează?
- Îl descărcaţi gratuit de pe această pagină
- Îl instalaţi (instalarea fiind foarte simplă cu Next - I agree -Next - - Next - Finish
- După instalare vă va apărea iconiţa programului în dreapta jos (o pictogramă care arată ca un ceas deşteptător)
- Pentru a seta intervalul orar în care doriţi ca pc-ul dvs. să întreprindă una din acţiunile Shutdown, Log off, Sleep, Hibernate, apăsaţi pe acea iconiţă vi se va deschide această fereastă.

Sus aveţi 3 meniuri:
1 Shutdown (cel pe care ne aflăm)
2 Our Products (unde găsiţi mai multe programe produse de acest producător WinMend)
3 Adrese la care pot fi contactaţi producători
Pe noi ne interesează meniul 1 Auto Shutdown În stânga aveţi acţiunile pe care vreţi să le întreprindă automat şi în dreapta intervalul de timp şi data la care doriţi ca acea acţiune să fie întreprinsă
Am bifat prima căsuţă - Shutdown iar în dreapta pot seta să întreprindă această acţiune zilnic (Daily)
La ora şi data specificată de mine (Specified data and time), sau cât timp mai doresc să rămână deschis pc-ul... începând de acum (From now)
  După ce ne-am decis ce acţiune vrem să execute şi când anume tot ce mai avem de făcut este să apăsăm  Start Task . Înainte ca acest program să îşi execute sarcină ne va aminti cu 30 de sec. înainte că i s-a dat o sarcină de îndeplinit, dându-vă astfel şansa de a anula comanda dată în caz că între timp v-aţi răzgândit şi nu mai doriţi să execute sarcina.
 Am scris acest articol pentru că mi s-a părut o metodă mai simplă decât cea prezentat în trecut care arată cam aşa
 Tot ce aveţi de făcut e să deschideţi Run şi să scrieţi o comanda shutdown (Comanda de închidere) -s (Start) -t (scrieţi în sec., cât timp vreţi să mai rămână deschis, peste cât timp vreţi să se închidă). Exp.
Start>Run> Shutdown -s -t 3600  (se închide calculatorul în o oră)
Shutdown -s -t 7200  (se închide calculatorul în 2 ore)
Shutdown -s -t 10800(se închide calculatorul în 3 ore)
     După această comandă vă va apărea un mesaj de confirmare (daţi OK dacă vreţi să execute shutdown-ul după timpul indicat)
     Ca să opriţi numărătoarea inversă
Start>Run>   shutdown-a

1 comentarii:

  1. Exista programe pentru programat pc ul sa se stinga automat...comenzile nu merg pe orice win. Puteti descarca programul de aici : http://descarcaprograme.webs.com/pc-auto-shutdown

    RăspundețiȘtergere

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!