Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

9 sept. 2013

Transforma vocea in text cu Voice Recognition (program gratuit)

cum tansformi audio in tectDupă ce am scris despre cum transformi un text în voce (un doc. în mp3). Am căutat o posibilitate de a transforma vocea în text, dar până mai ieri nu am reuşit să fac acest lucru vorbind romană, acest lucru e mai dificil, pentru vorbitori de limbă engleză există astfel de programe inclusiv Windows-ul are integrat o astfel de funcţie o găsiţi în...
Start - Control Panel - Speech Recognition, însă aşa cum spuneam pentru vorbitori de romană sunt foarte puţine posibilităţi de a face acest lucru pentru posesori de Smartphone există Dragon Dictation aplicaţie pe care o pot descărca gratuit din App Store.
  Această aplicaţie este disponibilă şi pentru pc-uri însă este foarte mare şi consumă multe resurse, costă şi este şi foarte dificil de instalat chiar dacă reuşiţi să, faceţi rost de o licenţă" este foarte greu de dus la capăt procesul de instalare întrucât necesită recunoaşterea vocală (Citit un text în engleză în mai multe etape).
  Aşa cum v-am obişnuit deja eu caut să vă prezint soluţiile gratuite sau cele care sunt simple şi uşor de utilizat, dar mai ales care nu consumă multe resurse. O astfel de aplicaţie am să vă prezint astăzi se numeşte Voice Recognition e foarte uşor de folosit
  Deschideţi Google Chrome intraţi în App Store şi tastaţi în căsuţa de căutare voice (sau întreg numele Voice Recognition)
  Îl instalaţi şi vă va apărea un microfon ca în poză
transforma oroce voce in text

 Dați click pe el si se va deschide o pagina ca aceasta
vorbeste si el va tipari
- Pentru a începe dictarea daţi Start Dictation şi permiteţi folosirea microfonului de către aplicaţie
- Pentru a încheia dictarea apăsaţi pe Stop Listening
- Dacă vreţi să salvaţi ce aţi dictat apăsaţi pe Export şi salvaţi documentul unde doriţi
- Pentru a începe o altă dictare apăsaţi pe Clear Canvas
Cred că o să înţelegeţi mai bine dacă urmăriţi Video tutorialul de mai jos.

4 comentarii:

  1. Super program...super tutorial. Mulțumiri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mai exista acest program in Web store :(
    Mai exista alte programe pentru vorbitori de romana?
    Mersi !

    RăspundețiȘtergere

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!