Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

14 sept. 2013

Cum instalezi Windows 7 de la zero

tutorial intalare windows 7Deoarece am scris pe acest blog mai multe articole despre Cum descarci Windows 7 original, Cum faci un stick bootabil cu Windows, Cum activezi Windows-ul..., Cum scap de Windows Genuine Advantage, Tutorial Cum activezi Windows 7, Cum faci rost de o licenţă, pentru a scăpa de limita trial. Am considerat că e timpul să scriu un articol despre cum Instalezi Windows-ul. Înainte de a începe instalarea propriu zisa trebuie să aveţi răspunsul la o serie de întrebări, ca cele de mai jos...
De unde iau ( downlodez) un kit de instalate?  Pentru a găsi răspunsul la această întrebare vă invit să citiţi articolul ,,De unde poti descarca Windows 7 original'' Dacă doriţi să îl instalaţi pe un Notbook, sau alt dispozitiv care nu vă permite instalarea de pe Cd, va trebui să îl instalaţi de pe o memorie usb dacă nu ştiţi cum sa creeati un stick bootabil cu Windows vă invit să citiţi acest articol, Cum faci un stick bootabil cu Windows, dacă însă aveţi posibilitatea să instalaţi de pe Cd, aţi descărcat imaginea originală de windows 7 însă nu ştiţi cum sa o ,, ardeti'' ( treceti) pe Cd vă invit să citiți acest articol ,, Cum faci un CD/DVD Bootabil, cum treci o imagine iso pe CD/DVD,, daca nu aveți o licență Windows ( serial key) citiți acest articol pentru a afla cum poți folosi o versiune de 
Windows trial la nesfarsit ,,Tutorial Cum activezi Windows 7, Cum faci rost de o licenta, pentru a scapa de limita trial,,, Dacă însă aveţi un Cd cu Windows-ul instalat deja pe dispozitivul dvs. pe care din diferite motive vreţi să îl reinstalaţi, însă nu ştiţi ce serial key are, pentru a ştii cum aflați ce key are Windows-ul instalat pe dispozitivul dvs. citiți acest articol,,Cum afli ce serial key are Windows-ul tau''  
Nota*  Planificare instalare Windows 7
În primul rând trebuie să aveţi în vedere cerinţele minime ale acestui sistem de operare ele fiind următoarele:
  • procesor pe 32-bit sau 64-bit de mimin 1 GHz
  • 1GB memorie RAM
  • 16 GB spatiu disponibil pe HDD
  • suport video DirectX 9 cu 128 MB memorie video (pentru activarea temei Aero)
  • Unitate optica DVD-R/W
  • Acces la internet pentru descarcarea actualizarilor (updates) 
 Daca aveti mai multe partitii si nu doriti sa le stergeti pe toate atunci va sfatuiesc sa tineti minte dimensiunea partitiei de sistem pentru a nu va incurca in ele (in formatarea hard disk-ului nu mai exista litere doar  ”Disk zero  Partition 1 2 …”) .
Daca detineti toate informatiile de mai sus puteti sa mai asimilati una si anume.
 Cum instalez Windows-ul?
Primul pas este introducerea cd,, sau stick-ului cu Wndows in dispozitiv
Verificarea ordini de bootare din bios F1, F2, F10, F12, DELETE
setari bios bootare cd
Apăsarea unei taste pentru a incele procesul de bootare
Urmatoarea fereastra este cea de instalare  a Windows-ului
tutorial instalare windows
  Dacă între timp nu aţi ajuns până aici înseamnă că: nu aţi salvat în BIOS pornirea de pe DVD, nu aţi apăsat o tastă când aţi fost întrebaţi, unitatea de DVD este defectă sau DVD este inscripţionat prost... de recomandat ca DVD să fie inscripţionat la viteză mică în jur la 4x sau chiar mai mică.
Instalare Windows 7 partea sau varianta grafica
  În funcţie de ce doriţi să faceţi sau mai bine spus dacă doriţi să upgrad-ati de la vechiul sistem de operare o să vă apară imaginea de mai jos, la care vă sfătuiesc să nu interveniţi decât cu un simplu click pe opţiunea selectată pentru a putea ca mai târziu să beneficiaţi de update-uri.
  Mai jos aveti posibilitatea de schimbarea limbii in care doriti sa aiba loc instalarea, a timpului si a limbii tastaturii urmat de click pe Next.
Pur si simplu click pe Install now



  In functie de imaginea care se afla pe DVD aveti posibilitatea sa intampinati urmatorul ecran in care veti selecta varianta de Windows la care aveti licenta urmata de click pe Next.
Acceptati licenta bifand casuta din stanga jos si click pe Next.
  Daca vreti sa faceti un upgrade de la Windows Vista la Windows 7 pe care nu il recomand mergeti pe upgrade.
Upgrade-ul de la Windows Xp la Windows 7 nu este posibil, dar toate fisierele vor fi salvate din partitia de sistem standar fiind C: inclusiv fisierele de Windows XP.
   Daca nu doriti sa faceti upgrade si doriti o instalare a sistemul de operare pe curat, adica instaland totul de la capat cu tot cu drivere, programe etc, folositi varinata Custome (advanced)


  Windows 7 isi creeaza o partitie ascunsa de 100 de Mb pe care eu unul va sfatuiesc sa o lasati asa cum este, deoarece este folosita de programul de criptare integrat in Windows.
  Pentru a formata partitia dorita dati click pe Driver options (advanced) si o sa apara optiunea de format.
  Selectati partitia dorita si dati un format la aceasta – (eu unul prima data o sterg, o creez din nou, si o formatez pentru a inlatura eventualii virusi care se instaleaza in MBR-ul hard disk-ului) si click pe Next urmand copierea fisierelor de sistem de pe DVD pe Hard Disk.
Asa cum am amintit la inceput pentru a va da seama care este partita pe care ati avut Windows Xp-ul sau orice alt sistem este memorarea dimensiunii partitie (deoarece de cele mai multe ori aceasta partitie este mai mica decat altele).


  Dupa ce sa finalizat copierea fisierelor  de sistem va trebui sa introduceti un user name, eventual numele calculatorului in cazul in care aveti o retea de in casa sau cu vecinii si click pe Next.
  Setarea unei parole pentru userul creat mai sus este optionala deci click pe Next.
  Daca aveti licenta la indemana puteti sa o introduce-ti acum sau dupa ce se va instala Windows-ul complet si click pe Next.
  Aici va trebui sa setatu cum se vor face update-urile de preferat sa lasati asa cum este setat si click pe Next.
  Acum aveti posibilitatea setarii  datei, timpului si  regiunii din care face-ti parte, dar nu este neaparat nevoie pentru ca acest lucru il puteti face si mai tarziu direct in sistemul de operare.
Click pe Next.

  In cazul in care aveti mai multe calculatoare in casa puteti sa alegeti varianta Home network, daca nu alegeti Work network sau Publick network – recomandat celor care au laptop si merg cu el in diferite locatii.
Click pe Next.
  Daca a-ti selectat varianta Home network atunci veti fi intrebati ce fisiere vor fi facute publice pe retea.
Click pe Next.
  Acesta a fost ultimul Next pe care l-aţi dat şi Windows 7 este gata de folosire. şi dacă totuşi nu ai reuşit să înţelegeţi, ce aveţi de făcut vă las şi un Video Tutorial, să fie totul complet.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!