Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

29 sept. 2013

Cum formatez un stick usb cand acesta nu se lasa formatat?

Nu pot formata stick-ul,
Deoarece am avut probleme de curând cu un stick usb care nu vroia să se lase formatat prin metoda clasică;
 My Computer click dreapta pe unitatea stick - Format... - Quick Format. A trebuit să caut alte soluţii şi astăzi am să vă prezint două din soluţiile ce m-au ajutat..

 Atunci când formatăm stick-ul acesta se formatează în format FAT32, o soluţie ar fi să încercaţi formatarea lui în format NTFS format ce nu îl veţi regăsi în căsuţa File Sistem ca opţiune de formatare.
  Pentru a putea formata în NTFS trebuie să urmaţi paşi:
  Pentru început, conectaţi stick-ul USB la computer. Apoi daţi click dreapta pe My Computer şi alegeţi Manage.
  Click pe Device Manager şi expandaţi Disk Drives. Ar trebui să vedeţi stick-ul USB în listă ca “Generic USB 2.0 USB Drive” sau ceva asemănător (modelul stick-ului Usb). Click dreapta pe USB drive-ul dvs din Disk Drives şi alegeţi Properties. Mergeţi la tab–ul Policies şi daţi click. Aici aveţi 2 opţiuni. “Optimize for quick removal” este selectat by default. Modificaţi setarea alegând opţiunea “Optimize for performance”. Aceasta va face enable la writing caching pe stick şi de asemenea va permite să formataţi NTFS. Click OK. Mergeţi din nou în My Computer click dreapta pe stick şi veţi observa în combo-box-ul de sub format ca va apare opţiunea de NTFS file system.
stick ce nu poate fi formatat   Dacă vi se pare complicat puteţi folosi un program care vă poate formata stick-ul automat în formatul ales de dvs. (NTFS). Programul se numeşte HP USB Disk Storage Format Tool şi îl puteţi descărca de Aici  
ATENŢIE
  Dacă formatezi un stick în NTFS, atunci când scoţi stick-ul din USB, trebuie obligatoriu să foloseşti opţiunea "Safely Remove Hardware". În bară de Windows din dreapta de jos, dai click-dreapta pe icoană care este stick-ul tău usb, şi dai "Safely Remove Hardware", selectezi stick-ul tău şi dai "Stop". Dacă stick-ul tău e formatat NTFS şi scoţi stick-ul din USB fără să foloseşti "Safely Remove Hardware", rişti să-ţi strici stick-ul.
  Dacă vrei să nu ai bătaie de cap şi să poţi băga şi scoate stick-ul când vrei, atunci lasă-l formatat în FAT. Diferenţa de viteza între un sticks formatat FAT şi unul formatat NTFS este nesemnificativă. Atât doar că, dacă ai de copiat fişiere mai mari de 4 Kgb, pe FAT nu poţi, atunci îţi trebui NTFS. De acea recomand ca după o formatare NTFS să se revină la un format FAT Acest lucru se realizează foarte simplu prin reformatarea stilului de data asta în format FAT. 
  Dacă nu ați reusit să formatați incă Stick-ul  am scris intre timp alte articole pe care le găsiți Aici -> http://plr.io/1bz.

8 comentarii:

 1. Multumesc. Mi-a fost de ajutorr !!

  RăspundețiȘtergere
 2. Salut ,am incercat sfatul tau ,dar mie nu imi merge ,dupa ce am bifat optiunea better performance din device manager si i dau din nou formatare imi arata eroarea"Windows was unable to complete the format " si am incercat si pe laptop si pe un alt pc si imi da aceeasi eroare ....ajuta-ma te rog ca nu stiu ce sa ii mai fac.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Incearca aceasta solutie http://youtu.be/51W7zOufhxg

   Ștergere
 3. eu am incercat sa formtez prin comand promt, insa de la create partition primary imi da eroare.
  pls help

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Să înţeleg că ai urmat sfaturile din alt tutorial http://pe-intelesul-tuturor.blogspot.com/2014/04/repararea-stick-cardurilor-de-memorie.html Urmăreşte cu atenţie acel clip inclusiv sfaturile de aici. Poate fi stick-ul defect (îl mai recunoaşte sistemul?)

   Ștergere
  2. si eu am incercat sa formtez prin comand promt, insa de la create partition primary imi da eroare...,
   am incercat si ntfs,dupa ce am facut acele setari, dar imi zice la fel ca in fat, este protejat la scris...mai e o farianta, am un virus pe el ,vad doar shortcut in loc de muzica...si nu pot sterge nimic, multumesc.

   Ștergere
 4. salutare am formatat cu cmd si am inchis din greseala ferestra cand facea clean si acum nu imi mai recunoaste nici un tool sa formatez am rascolit netul dupa ceva valabil sa resuscitez acest usb de 2g si nu reusesc ai cumva o sugestie?

  RăspundețiȘtergere
 5. Multumesc multe de tot! Mi-ai fost de mare ajutor, nu reuseam sa pun un film pe stick din cauza ca era FAT32.

  RăspundețiȘtergere

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!