Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

26 aug. 2013

Windows-ul ca nou tot timpul, fa backup foarte rapid.

Cine nu şi-ar dori să nu mai instaleze Windows-ul la fiecare 6 luni, sau la fiecare eroare, cine nu şi-ar dori ca să aibă de fiecare dată Windows-ul ,,proaspăt" oricât ar downloda şi experimenta Programul despre care o să scriu în acest articol este util pentru cei cărora le place să încerce multe programe şi soluţii noi, iar în situaţia în care nu sunt mulţumiţi de randamentul programului nou instalat, printr-un simplu restart să poată reveni la configuraţia iniţială...
   Reboot Restore Rx nu e singurul program care poate face acest lucru (un punct de restore) se poate folosi şi System Restore direct din Windows mai e şi Acronis True Image Home varianta 2011 care este foarte bun dealtfel, dar faţă ce aceste două soluţii Reboot Restore Rx are două avantaje faţă de System Restore din Windows este mult mai uşor de configurat iar faţă de Acronis True Image Home este gratis, plecând de la acest fapt gratis şi simplu de folosit m-am gândit că merită să scriu un articol despre el mai ales că aşa cum spuneam este foarte util în cazul în care dorim să avem tot timpul un sistem de operare curat, care să aibă aceleaşi setări de fiecare dată când îl pornim. Când ştergem ceva din greşeală, când avem suspiciuni că sistemul este infestat cu viruşi, când am instalat un program pe care nu îl dorim şi nu putem să mai scăpăm de el, când am schimbat anumite setări, iar efectul nu e cel dorit, nemaiştiind să revenim la setările iniţiale Reboot Restore Rx vine cu soluţia
   Dar gata cu vorbăria. Hai să începem recomand folosirea acestui program cu oarecare prudenţă dintr-un singur fapt, odată instalat şi setat să îşi facă treaba şi-o va face, în sensul că după fiecare restart va aduce sistemul în starea iniţială, adică dacă aţi setat programul dar între timp aţi adus schimbări sistemului de care sunteţi mulţumiţi, aţi downlodat un film pe care vreţi să îl vedeţi mai târziu, aţi salvat pe desktop un folder important şi apoi veţi închide calculatorul, toate acestea nu vor mai exista în momentul în care se va redeschide calculatorul.
Exista bine înţeles şi pentru aceste situaţi soluţii
1. Nu setaţi programul să acţioneze asupra tuturor partiţiilor (în cazul în care există mai multe) ci doar a partiţiei în care se află instalat sistemul (C)
2. După fiecare modificare pe care doriţi să o regăsiţi şi după restartul calculatorului Ex. instalarea unui program nou, setaţi foarte simplu un alt punct de reper pentru Reboot Restore Rx.
program beckup  Programul este gratuit şi poate fi descărcat de  AICI. În timpul instalării veţi fi întâmpinaţi de o fereastră identică cu cea din imagine. Va trebui să bifaţi partiţiile pe care să se efectueze restaurarea, la fiecare pornire a calculatorului. Puteţi alege una sau mai multe partiţii, eu am ales doar partitia C
  Apăsaţi Next şi la un moment dat wizard-ul de instalare va cere un restart. În acel restart constă finalizarea instalării programului, care începând de acum va restaura automat partiţiile selectate de voi la fiecare pornire a calculatorului. Înainte să instalaţi acest program pe calculator, setaţi-vă sistemul de operare în modul în care doriţi să fie la fiecare restaurare. Dacă pe parcurs mai faceţi şi alte setări asupra sistemului, sau adăugaţi şi alte fişiere în partiţii şi doriţi ca acestea să apară la restaurări, va trebui să debifaţi din System Tray opţiunea Restore on reboot (daţi click dreapta pe iconiţa programului).
 copie de rezerva a widows-ului

  Acum modificaţi sistemul de operare după bunul plac, după care mergeţi din nou în System Tray şi bifaţi la loc opţiunea. Va apărea un pop-up identic cu cel de mai jos, apăsaţi OK.
fa back-up
  Modificările făcute asupra sistemului au fost memorate de program şi vor apărea la următoarele  porniri/restaurări.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!