Abonați-vă pentru Noutăți!

'Promit să nu fac Plagiat.

22 mar. 2015

Cum scriu cu diacritice

S-au scris multe tutoriale pe această temă ,, Cum pot scrie cu diacritice'' insă mai sunt mulți care încă nu știu ce trebuie să facă pentru a putea scrie ,, corect’’ in limba romană de la tastatură ( cum pot introduce in text diacritice, cum pot pune tastatura pe limba romana.
  Ceea ce o să vă arat nu o să vă invețe să srieți corect insă vă ajută să scrieți cu diacritice ( ă,Ă.â.Â, î,Î.ș.Ș.ț,Ț) direct de la tastatura, fara sa instalati niciun program...
 Update 22.03.15
 Pentru a vă corecta greșelile de ortografie si punctuați există alte soluți Citiți ,,Cum introduci/scoti diacritice intrun text, corecturi punctuatie si ortografie''.
     Unii spun că pentru a scrie cu diacritice trebuie sa instalați un soft special ( anumite programe dedicate pentru acest lucru) FALS, PENTRU A SCRIE CU DIACRITICE E DE AJUNS SĂ URMAȚI PAȘI:
  • Mergeți în  Start > Contro Panel>Region and Language
  • Din fereastra deschisă dați click pe Keyboards and Languages
  • Dați click pe Change keyboards...
  • Dați click pe butonul Add si rulați până la limba Română, apăsați pe ea cu dublu click, sau apăsați pe semnul + din înaintea ei, pentru a se deschide și apăsașți pe Keyboard tot cu dublu click și de aici alegeți  ( cu un click) Romenian Standard
  • Apăsați pe OK ( cel din partea dreapta sus)
  • Apăsață OK-ul din josul ferestrei.
  • Apăsați Apply (Nu dați ok până nu citiți mai departe, mai sunt câțiva pași uneori necesari).
  •  Acum aveți instalată pe sistemul dv. Limba română însă pentru a vă bucura de acest lucru s-ar putea sa fiți nevoiti să faceți si următoarele:
  •  Apăsați sus lângă General pe Language Bar si bifați Docked in the taskbar și Show text labels on the Language bar și dați OK
    Trecerea de la o limba la alta se face prin apăsarea simultană a tastelor SHIFT + ALT (din stânga) ceea ce vă interesează ( ă,â,î,ț,ș) se afla in partea central dreapta ( grupate in stânga tastei ENTER 
Pentru diacritice:
ă = [    î = ]     â = \     ş = ;     ţ = '     z = y şi invers     - = +     ? = -     shift + . = :) .
  Pentru a scrie Ă,Â,Î,Ș,Ț, tineți apăsată tasta SHIFT+ aceleași taste care generează ă,â,î,ș,ț.
  Nu e chiar atât de dificil pe cât pare, sunt sigur că dacă până astăzi nu ştiaţi cum se face, după ce aţi citit acest articol stiţi. Şi ca  totul să pară mai usor am facut si un videotutorial pe care l-am incărcat mai jos si pe care vă invit să il vizionaţi.
  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă acest articol ţi-a fost util, ți s-a părut interesant, sau ai sugestii de noi articole. Dacă crezi că poți aduce completări... TE ASTEPT!